Wpis z mikrobloga

Dlaczego pronataliści są tak bardzo zainteresowani cudzym życiem? Dlaczego muszą ciągle tworzyć teorie i wpisy o tym, jak bardzo my osoby #childfree / #antynatalizm musimy być nieszczęśliwi bez dzieciątka? Dlaczego zamiast skupić się na własnej rodzinie, czują potrzebę wchodzenia z butami do naszej? Dlaczego nasz styl życia musi być rezultatem "manipulacji" czy też "propagandy"?
Foxing - Dlaczego pronataliści są tak bardzo zainteresowani cudzym życiem? Dlaczego m...

źródło: Screenshot 2025-05-05 at 16-43-37 Uważam że to przykre iż młodym osobom wmówiono Wykop.pl

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dlaczego muszą ciągle tworzyć teorie i wpisy o tym, jak bardzo my osoby #childfree / #antynatalizm musimy być nieszczęśliwi bez dzieciątka?

@Foxing: bo badania to potwierdzają? Ludzie w stabilnych związkach z dziećmi uniwersalnie deklarują się jako bardziej szczęśliwi od bohaterskich antynatalistów.
  • Odpowiedz
@Foxing: często z partnerką rozmawiamy o nas, jaka teorie możemy dorobić do nieposiadania dzieci. Żadnej, ona nigdy się nie czuła mamusia. Ja chyba jestem niezbyt odpowiedzialny żeby się pisać w takie rolę. Ale żeby tu coś głębszego. Ba oboje doszliśmy do wniosku, że może i przez chwilę pojawi się moment w którym będziemy żałować... Wciąż na szczęście się nie pojawił. Może na starość jak znajomych będzie miał kto zaprosić na
  • Odpowiedz
Dlaczego zamiast skupić się na własnej rodzinie, czują potrzebę wchodzenia z butami do naszej?

@Foxing nie tworzycie żadnych rodzin, więc nie mamy do czego wchodzić.

Dlaczego nasz styl życia musi być rezultatem "manipulacji" czy też "propagandy"?

Bo „antynatalizm” to ideologia usilnie promowana przez określone ośrodki i grupy wpływów. Skrajnie szkodliwa i dla jednostek, które w nią uwierzą, i dla całych społeczeństw, które są przez nią rozbijane. Każdy człowiek z rigczem powinien
  • Odpowiedz
Dlaczego pronataliści są tak bardzo zainteresowani cudzym życiem? Dlaczego muszą ciągle tworzyć teorie i wpisy o tym, jak bardzo my osoby #childfree / #antynatalizm musimy być nieszczęśliwi bez dzieciątka?

@Foxing: nawet tag swój stworzyli z okrągłym zerem obserwujących, ech te wasze urojenia #pronatalizm
  • Odpowiedz
bo badania to potwierdzają? Ludzie w stabilnych związkach z dziećmi uniwersalnie deklarują się jako bardziej szczęśliwi od bohaterskich antynatalistów.

@tyrytyty: tyle, ze do grupy bezdzietnych, naleza np antynatalisci i incele. wiec co nam z takich badan?
  • Odpowiedz
@Foxing:

Dlaczego muszą ciągle tworzyć teorie i wpisy o tym, jak bardzo my osoby #childfree / #antynatalizm musimy być nieszczęśliwi bez dzieciątka?

myśle że połowa z tego to zwykła prymitywna próba wywyższenia sie na zasadzie "ja szczęśliwy, ty nie! Ja być lepszy niż ty!" xD A jak mowa o antynataliźmie to nic dziwnego że ludzie mówią "tworząc rodzine będziesz szczęśliwszy" bo właściwie nie ma innych argumentów
  • Odpowiedz
@CommanderKeen @ksanthippe pojęcia ulegają degradacji. Zmiana nomenklatury nie zmienia podstawowego celu istnienia rodziny, jakim jest rozmnażanie się i wychowywanie dzieci.

Jestem antynatalistką i mam męża, co teraz?

Nic. Stan cywilny nie ma tu nic do rzeczy. Życzę zmiany stanowiska i dostrzeżenia wartości, jaką jest posiadanie pełnej rodziny i wspólne wychowywanie potomstwa ( ʖ̯)
  • Odpowiedz
@Foxing: Zapewne dlatego, że sami się wpychacie w zbędne dyskusje. Jeśli masz taki światopogląd i według ciebie to dobre to chwała na wieki ale po co o tym bębnić jakby to była forma lansu "wykluczam się z puli genetycznej i reszcie też to polecam" - nikt nikomu pod kołdrę nie zagląda na siłę. Wiele dzieci na początku obecnego stulecia nosiło czarny makijaż i cięło łapy "bo życie jest smutne" po
  • Odpowiedz
@galek: ( ͡° ͜ʖ ͡°) nie mam czasu na studiowanie głupot. Sprawa jest prosta - pewne grono wzajemnej adoracji nie może peklować z nie swojego wyboru więc znaleźli sobie wytłumaczenie a za kilka lat obecni wyznawcy wrócą do normalności a nowi ich zastąpią. Ten sam scenariusz co z przegrywamy- 3/4 tagu pieprzy jak potłuczona, reszta z problemami w końcu to ogarnie a po nich przyjdzie kolejna
  • Odpowiedz