Aktywne Wpisy

bartlomiej_rakowski +700
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Mega_Smieszek +482
źródło: temp_file6223922665716103351
Pobierz

źródło: Screenshot 2025-05-05 at 16-43-37 Uważam że to przykre iż młodym osobom wmówiono Wykop.pl
Pobierz@Foxing: bo badania to potwierdzają? Ludzie w stabilnych związkach z dziećmi uniwersalnie deklarują się jako bardziej szczęśliwi od bohaterskich antynatalistów.
@Foxing nie tworzycie żadnych rodzin, więc nie mamy do czego wchodzić.
Bo „antynatalizm” to ideologia usilnie promowana przez określone ośrodki i grupy wpływów. Skrajnie szkodliwa i dla jednostek, które w nią uwierzą, i dla całych społeczeństw, które są przez nią rozbijane. Każdy człowiek z rigczem powinien
@Foxing: nawet tag swój stworzyli z okrągłym zerem obserwujących, ech te wasze urojenia #pronatalizm
Komentarz usunięty przez moderatora
@darek-jg: Siedzą na #demografia #dzieci i paru innych.
@tyrytyty: tyle, ze do grupy bezdzietnych, naleza np antynatalisci i incele. wiec co nam z takich badan?
myśle że połowa z tego to zwykła prymitywna próba wywyższenia sie na zasadzie "ja szczęśliwy, ty nie! Ja być lepszy niż ty!" xD A jak mowa o antynataliźmie to nic dziwnego że ludzie mówią "tworząc rodzine będziesz szczęśliwszy" bo właściwie nie ma innych argumentów
@camelinthejungle: para bez dzieci również jest rodziną. Tak jest to pojęcie rozumiane w aktach prawnych i statystyce. Rodzina to szerokie pojęcie, istniej wiele definicji.
Tymczasem...
Nic. Stan cywilny nie ma tu nic do rzeczy. Życzę zmiany stanowiska i dostrzeżenia wartości, jaką jest posiadanie pełnej rodziny i wspólne wychowywanie potomstwa 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ