Aktywne Wpisy

PurpleHaze +181
#wykop #moderacja #moderacjacontent #apel
Droga @Moderacja czy dałoby rady, tak prewencyjnie na mirko na najblizszy tydzien, walic banami i usuwaniem komentarzy, na wszystko co dotyczy wyborow, prezydentow, partii, bulu dupska i calej reszty, a nie jest otagowane # polityka?
Przeciez teraz tu bedzie wojna przez najbliszy tydzien, gorzkie zale, wyrzuty, kwitk, pisk i heheszki.
Od wczoraj na mirko mamy szambo polityczne, wiekszosc dzbanow nie taguje
Droga @Moderacja czy dałoby rady, tak prewencyjnie na mirko na najblizszy tydzien, walic banami i usuwaniem komentarzy, na wszystko co dotyczy wyborow, prezydentow, partii, bulu dupska i calej reszty, a nie jest otagowane # polityka?
Przeciez teraz tu bedzie wojna przez najbliszy tydzien, gorzkie zale, wyrzuty, kwitk, pisk i heheszki.
Od wczoraj na mirko mamy szambo polityczne, wiekszosc dzbanow nie taguje

LZBNZ 0
#nintendoswitch
normalnie nie wytrzymie i chyba kupie na premiere to g---o xD
opchnąłem swojego oleda wczoraj, dołożę tysiaka i mam dwójkie.
Ogólnie miałem w planie zrobić sobie przerwe i czekać aż wyjdzie jakaś ulepszona wersja ale to pewnie kilka lat minie zanim coś takiego wyjdzie... Wsteczna kompatybilność do mnie przemawia, a mam jeszcze sporo geir ze switcha 1 w pudełkach oraz na koncie więc po prostu go kupie xd
normalnie nie wytrzymie i chyba kupie na premiere to g---o xD
opchnąłem swojego oleda wczoraj, dołożę tysiaka i mam dwójkie.
Ogólnie miałem w planie zrobić sobie przerwe i czekać aż wyjdzie jakaś ulepszona wersja ale to pewnie kilka lat minie zanim coś takiego wyjdzie... Wsteczna kompatybilność do mnie przemawia, a mam jeszcze sporo geir ze switcha 1 w pudełkach oraz na koncie więc po prostu go kupie xd
Uwaga, post jest neutralny politycznie, a wszystkie skojarzenia z kandydatami na prezydenta są przypadkowe. ( ͡º ͜ʖ͡º) Dzisiaj pragnę przedstawić listę polskich i zagranicznych marek wafelków czekoladowych. Czas powiedzieć "sprawdzam" w kontekście narodowości ich producenta. A w tej kategorii niestety jest źle, ale może jeszcze nie tak bardzo.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych! W opisach biorę pod uwagę ranking aplikacji Pola, którą polecam! Określa on, czy dana firma ma polski kapitał, produkuje w Polsce, prowadzi ewentualne badania w Polsce oraz czy jest u nas zarejestrowana (płaci podatki).
Polskie produkty:
Grześki, Familijne - produkty należące do polskiej firmy Colian, znanego też z szerokiego portfolio popularnych marek jak Hellena, Jutrzenka i Goplana
Elitesse - wafelek firmy Skawa, rodzinnej firmy z Wadowic, specjalizującej się w tradycyjnych słodyczach i wyrobach czekoladowych.
Zagraniczne produkty:
Pryncypałki (Dr Gerard) – Dr Gerard to producent słodyczy należący do hiszpańskiej grupy Adam Foods Biscuit Group
Prince Polo, 3 bit (Mondelez International) – Historyczna marka z Polski, obecnie część amerykańskiego koncernu Mondelez
WW (Wedel) – Wedel należy do japońskiego koncernu Lotte
Góralki (Valeo Foods Group) – słowacki producent słodyczy, znany także z marek Horalky i Verbena w zeszłym roku sprzedał marki, teraz właścicielem jest Valeo Foods Group z Dublina należąca do amerykańskiej Bain Capital.
Princessa (Nestlé) – marka należąca do szwajcarskiego giganta Nestlé.
Może macie do polecenia jakieś mniej znane lub lokalne polskie wafelki? Jak tak to zapraszam do podzielenia się, wspólnie uzupełnimy powyższą listę :) #polityka
źródło: temp_file2419963323366442047
Pobierzźródło: temp_file9052496140202309428
PobierzSuper lista, same c-----e.
Też spoko są od Mieszko, Michaszki.
źródło: temp_file5039694025532417569
Pobierz