Wpis z mikrobloga

#perfumy #recenzja

Dior Homme Intense. W otwarciu od początkowy czuć wyraźnego irysa. Jest także trochę lawendy i aromatycznego akordu. Zapach posiada sporo słodyczy i kremową konsystencję, a także lekkie owocowe akcenty w tle. Powiedziałbym, że czuję również sporo wanilii, choć nie ma jej wypisanej w nutach. Oprócz tego jest piżmian właściwy, a bazę perfum stanowi cedr oraz wetyweria.

Choć nie należę do fanów irysowców, to są pewne pozycje które lubię. Dior Homme Intense jednak mnie do siebie nie przekonał. Zapach jest dla mnie zbyt słodki i gładki, przez co robi się na dłuższą metę nieco mdły. Kompozycja sama w sobie jest mocno liniowa i za bardzo nie zmienia się w czasie. Profil perfum wieczorowy, na chłodniejszą pogodę i skręcający w stronę męską. Jeśli chodzi o parametry to są nieco ponadprzeciętne.

Podsumowując w przypadku recenzji DHI mógłbym zapewne dodać tag niepopularnaopinia, ponieważ zapach nie dość, że mnie nie zachwyca, to mi się wręcz nie podoba. Jest irysowy, słodki i kremowy, a poza tym niewiele się w nim dzieje. Osobiście wolę pozycje z linii Givenchy Gentleman. Zupełnie nie dla mnie, ale wysoka średnia na fragrze, czy też parfumo pokazuje, że jestem w mniejszości. Ocena końcowa 4/10

Zapach 4/10
Projekcja 6/10
Żywotność 6.5/10
Jakość/Cena 3.5/10
Frufruf - #perfumy #recenzja

Dior Homme Intense. W otwarciu od początkowy czuć wyraź...

źródło: 375x500.13016

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Frufruf: Podpisuję się pod tym obiema rencami ( ͡º ͜ʖ͡º). Też mi irys w Diorach w ogóle nie leży, za to linia Givenchy Gentleman jest dla mnie absolutną topką irysowców jak i perfum designerskich.
  • Odpowiedz
@Frufruf: ogólnie dior od czasów ostrych reofmulacji gdzieś w 2020 to popłuczyny. Nie jestem wcale jakimś gorącym wyznawcą kościoła batchy, ale pamiętam wypisty z 2013 i to było coś niesamowitego do tego, co teraz stoi w perfumariach
  • Odpowiedz
  • 1
@kolejne_juz_konto: Prady dawno nie wąchałem, muszę sobie odświeżyć. Niby mam dekant, ale był niepodpisany i pomieszał mi się z Valentino Uomo Intense XD. Mam 90% pewności, który to który, ale zanim je opiszę to wolę dorwać nowy. W każdym razie z głowy pradę lubię bardziej.
  • Odpowiedz
@kolejne_juz_konto: Prada nie jest tak wysłodzona jak Dior i poza latem to jest dla mnie zapach na każdą okazję. Mówię tu o wersji L'Homme oczywiście. DHI tak jak OP napisał zapach wieczorowy i to raczej jesień/zima bo inaczej raczej będzie męczący.
  • Odpowiedz