Wpis z mikrobloga

Wzrost bazy klientów i ich aktywności przełożył się na wyższe wolumeny obrotu. Wartość obrotu instrumentami CFD wyniosła 937,9 mld USD (+61,2 proc. rok do roku), natomiast liczba lotów wzrosła do 1,91 mln (+24,9 proc. rok do roku).

W strukturze przychodów XTB największy udział miały instrumenty CFD oparte na indeksach, które odpowiadały za 52,3 proc. przychodów. Największy wkład miały kontrakty na niemiecki indeks DAX oraz amerykańskie US 100 i US 500.

https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/xtb-z-rekordowymi-przychodami-w-i-kwartale-2025-roku-przy-rosnacych-kosztach-dzialalnosci,akcje,347995

#gielda #xtb #meczennicyxtb
ossprime - Wzrost bazy klientów i ich aktywności przełożył się na wyższe wolumeny obr...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ossprime: Walą na marketing kupę siana, a jak wejdzie Robinhood, to nie wyda nawet 1 pln i pozamiata.
Wszyscy widzą tylko tradycyjną konkurencję.
  • Odpowiedz
Ebay jakoś nie wymiótł Allegro z rynku.

@ossprime: Zgadzam się z tym argumentem i to najlepszy cope w razie wejścia hood. W razie ich wejścia produkt xtb się jednak nie obroni, takie moje zdanie.
  • Odpowiedz
  • 0
jak wejdzie Robinhood, to nie wyda nawet 1 pln i pozamiata

@DJ007: Odnosiłem się do tego. Hood też musiałby wydać kupę siana na marketing. Z XTB korzystają już Janusze, a o Robinhood w PL słyszała garstka pasjonatów. Ebay był za to znaną wszystkim marką, a i tak nie dał rady spenetrować polskiego rynku e-commerce.
  • Odpowiedz
Hood też musiałby wydać kupę siana na marketing.

@ossprime: Czas pokaże, na razie jeszcze nie weszli. Zwolennicy uważają, że xtb wygra, ja uważam, że nie bo nadal nic nie robią by zarabiać inaczej niż przez cfd.
  • Odpowiedz
Cope to ty uprawiasz bo ten Robinhood w Polsce jest na razie w twojej głowie xD

@aeiou12345: Ja nie potrzebuje cope, bo czy xtb będzie po 80 zł czy po 800, to nie ma dla mnie znaczenia, bo spółek na giełdach jest bardzo dużo. Za to dla posiadaczy akcji ma znaczenie, więc wszyscy wyznawcy będą mówić, że jest super.
  • Odpowiedz
czekają na pozwolenie od regulatora by wprowadzić opcje

@Ghost2: To jest bardzo fajna rzecz. Lecz moja rezerwa do tego pomysłu jest spora, bo jeśli robią to oni (a kiedyś chyba już mieli), to zrobią ch.jowo i drogo.
  • Odpowiedz