Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzkeson: wydaje mi się iż w Polsce jeszcze dluuuugo żadna partia lewicowa nie dojdzie do władzy, przez pokłosie PRLu, i tego że wszystko co lewicowe ludzie właśnie kojarzą z prlem i olaboga komunis.

A szkoda bo Duńczyk jest jedynym kandydatem który ma konkretny plan modernizacji kraju
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Jezu ale wy se wchodzicie do odbytu :D

który ma konkretny plan modernizacji kraju

Jaki??? Bo tak sie sklada ze czytalem ich program. Co prawda odpadlem przy pierwszym punkcie (ktory ma 13 zalozen) i zadne z nich nie jest do zrealizowania.

Typowe lewackie pierdzielenie. Zeby je wprowadzic to drukarki nie nadaza robic brrryyyyt. Pieniadze nie rosna na drzewach.
  • Odpowiedz
@dzkeson: jak kiedyś Zandberg wzbudził moją sympatię tak teraz się zgadzam z tym co padło w debacie, że od 10 lat tylko gada i gada i recenzuje, a jak teraz miał szansę mieć realny wpływ na rządy, mogli nawet mieć ministra to stwierdzili że nie będą wchodzili w skład koalicji jak obrażone dziecko że dostali za mało głosów
  • Odpowiedz
@xiv7: to też prawda: nowa lewica o ile ma swoje za uszami jak pokemony pokroju Kotuła czy zukosia, o tyle siedzą w rządzie i walczą o swoje postulaty - z różnymi skutkami ale walczą. Zamiast położyć się całkowicie walkowerem
  • Odpowiedz
transformacja energetyczna (8 blokow atomowych)

@dzkeson: tranzycja energetyczna polegająca na ucięciu siusiaka
a te 8 bloków atomowych to chyba w wielkiej płycie chce budować bo tak będzie szybciej
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: A gdzie ja po tobie pojechalem?

No moze troche :P No ale jak inaczej to nazwac jak lizecie sie nawzajem pierdzielac glupoty?

Zreby nie bylo to (jakbys nie zauwazyl) dalem pole do merytorycznej odpowiedzi. Nie skorzystales. Ciekawe dlaczego.
gorzki99 - @Zoriuszka: A gdzie ja po tobie pojechalem? 

No moze troche :P No ale jak...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: Plan modernizacji kraju to ma każdy wujas na weselu po kilku drinkach. Co z tego, że może i gada mądrze, jak nie będzie nigdy w stanie tego przeprowadzić? Z rządzeniem krajem to trochę jak z remontem mieszkania. Nie bierze się do tego ekipy, która mówi że zrobi najlepiej (bo każda tak mówi), tylko taką która jest sprawdzona, solidna i wiadomo czego się po niej spodziewać.
  • Odpowiedz
@dzkeson: nie wiadomo jakie ministerstwo, zrezygnowali na starcie bo nie dostali wszystkiego co chcieli jakby to była jakaś niespodzianka że w koalicji trzeba się dogadać
"Byliśmy gotowi do tego, żeby wziąć odpowiedzialność za konkretne ministerstwa, na przykład ministerstwo, które zajmowałoby się polityką mieszkaniową, albo Ministerstwa Zdrowia. (...) To trudne ministerstwa, do których wiele partii się nie pali. My mieliśmy warunek - tym warunkiem była gwarancja środków finansowych - powiedział polityk."
  • Odpowiedz
@LebronAntetokounmpo I zaraz po legendzie Leszke wystawili kolesia prosto z PZPR który na odchodne po dwóch kadencjach miał poparcie na poziomie 65%. Ba! Żona jego która nie startowała miała poparcie 35% czyli jak dziś trzaskowski, a nowogrodzki czy memcen mogą tylko pomarzyć.
  • Odpowiedz
wydaje mi się iż w Polsce jeszcze dluuuugo żadna partia lewicowa nie dojdzie do władzy, przez pokłosie PRLu

@Zoriuszka: Jak ktoś pisał wyżej to nie kwestia PRL, bo ex PZPRowcy zgarneli władzę już po komunie. Problemem jest młoda lewica która skupiła się na kilku niszowych kwestiach typu krzyże czy LGBT i wałkują to do porzygu. Tym sposobem zawsze będą planktonem celującym w te 4%
  • Odpowiedz
@dzkeson: 8 bloków atomowych! A Bartoszewicz mówi o lotniskowcu! I co Ty na to? Owszem, Zandberg jest jednym z tych merytorycznych kandydatów, ale też oddzielmy wizję od możliwości. Ostatni wywiad prof. Dudka z Zandbergiem trochę odsłonił słabości kandydata. Choć moim subiektywnym zdaniem i tak bardzo dobrze wypadł.
  • Odpowiedz