Wpis z mikrobloga

Wjeżdżałem rano na linie i widziałem hondę Civic IV generacji a obok niej jechał paskudny crossOVER i sobie tam myślę, co poszło nie tak w motoryzacji, że zamiast robić takie fajne małe autka robi się dziś paskudne wielkie krowy na kołach? #motoryzacja #samochody
Lardor - Wjeżdżałem rano na linie i widziałem hondę Civic IV generacji a obok niej je...

źródło: temp_file3132809016216507547

Pobierz
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tymajster już bez przesady. Zobacz sobie wymiary takiego civica, a obecnego np. renault clio. Auta urosły i obecny segment B to są spoko auta pod względem wielkości. Takie Clio by wystarczyło większości kierowców miejskich. Jest stosunkowo łatwe do parkowania, możesz mieć automat w hybrydzie albo możesz mieć lpg w manualu, co kto lubi. Z tyłu upakujesz fotelik lub nawet dwa. Do bagażnika wejdą Ci zakupy i jakieś szpargały.
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@rolnik_wykopowy no to prawda raz, że nawiązuje do pierwowzoru to jeszcze jest mały. Do miast się powinno promować małe autka a nie krowy na kołach. Sam mam małe auto do miasta i mam miejsce gdzie się wciskuje i jadę w skrót i jak widzę za sobą crosovera to nie jest w stanie przejechać i musi poczekać jak się zrobi zielone i korek lekko ruszy on wtedy wjeżdża w tą uliczkę gdzie
  • Odpowiedz
i jak widzę za sobą crosovera to nie jest w stanie przejechać i musi poczekać jak się zrobi zielone i korek lekko ruszy on wtedy wjeżdża w tą uliczkę gdzie ja już dawno pojechałem

@Lardor: Crossoverem też da się sprawnie jeździć, tylko ludzie nie myślą za kółkiem. Prawko robiłem kilkanaście lat temu, ale do tej pory pamiętam i stosuję się do tego co mnie nauczyła moja instruktorka. Np. takie banalne
  • Odpowiedz
via Android
  • 4
@rolnik_wykopowy oczywiście, że się da tylko malko kto tym umie sprawnie jeździć. Autobusem przegubowym sprawnie jeżdżę ciężarówką też się da. Raz mnie gość tak zablokował, że nie mogłem wjechać na bus pas ci z lewej zrobili mu szczelinę a on nie ogarniał i tak często z tymi crosoverami jest jeszcze często wystają im lusterka na bus pas i nie mam jak przejechać bo mu uwale
Lardor - @rolnik_wykopowy oczywiście, że się da tylko malko kto tym umie sprawnie jeź...

źródło: temp_file8202431729193957578

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lardor: takich samochód obecnie nie można produkować bo są niebezpieczne w razie wypadku.
Jak samochód mieści się na pasie to ma mniej gwiazdek w ENCAP
  • Odpowiedz