Korzystacie z #facebook / #instagram albo po prostu trzymacie tam dawno zapomniane konto? Macie jeszcze dwa dni na wyrażenie sprzeciwu. Powinniście dostać powiadomienie o zmianie, po kliknięciu znajdziecie formularz do wyrażania sprzeciwu.
Jeszcze kilka dni do rozliczenia PIT-ów.
Pamiętajcie, że możecie przekazać 1,5% podatku Fundacji Panoptykon! Jak? Wpisz w zeznaniu podatkowym KRS Panoptykonu: 0000327613 lub wybierz „Fundacja Panoptykon” z listy (jeśli rozliczasz się on-line).
@panoptykon: a to nie wystarczy sobie na swoim wallu napisac formułkę w stylu "na podstawie przepisów unijnych nie zgadzam się by Meta używała moich danych coś tam cośtam"?
@panoptykon chcą trenować ai na podstawie komentarzy na fejsie? Chciałbym to zobaczyć ;) mogę nawet się na to zgodzić, chciałbym wiedzieć jakie "poglądy" będzie mieć takie ai ;)
@panoptykon: no fajnie, a jak ten sprzeciw zrobić, żeby miał jakiś skutek? Napisać durny łańcuszek, wysłać maila czy wygrzebac gdzieś w opcjach? (Inna sprawa że to później j tak pewnie nie jest do zweryfikowania)
nawet dostałem maila od FB kilka minut po wypełnieniu formularza, ale wada jest taka, że ten formularz można wypełniać wielokrotnie więc nie wiem czy coś źle robię, czy FB ma skopany proces wysyłania sprzeciwu :-D
@panoptykon: Wy zacznijcie zastanawiać się jak zorganizować świat po rewolucji AI. Bo na razie jesteście kompletnie nieprzygotowani. A z tekstów, które produkujecie wynika, że zakładacie, że nic się nie zmieni. Gratuluję głupoty.
Im bardziej będziecie nieprzygotowani tym mocniej w was to przywali i w sprawy, którymi się zajmujecie.
Wchodzisz w ustawienia prywatności, tam masz ostrzeżenie o wykorzystaniu Twoich danych do szkolenia AI, klikasz sprzeciw i pojawia się formularz w którym potwierdzasz i eskalujesz swój sprzeciw opcjonalnym uzasadnieniem i wysyłasz.
Chociaż od strony praktycznej to i tak kicha bo sami piszą: Możemy nadal przetwarzać informacje o Tobie w celu tworzenia i ulepszania SI w Meta, nawet jeśli wyrazisz sprzeciw lub nie korzystasz z naszych
W odpowiedzi na nową politykę Facebook informuję, że wszystkie moje dane personalne, ilustracje, rysunki, artykuły, komiksy, obrazki, fotografie, filmy itd. są obiektami moich praw autorskich (zgodnie z Konwencją Berneńską). W celu komercyjnego wykorzystania wszystkich wyżej wymienionych obiektów praw autorskich w każdym konkretnym przypadku wymagana jest moja pisemna zgoda! Facebook jest teraz firmą publiczną. Dlatego też wszystkim użytkownikom tego portalu społecznościowego zaleca się umieszczenie na
@panoptykon: I kto sprawdzi czy faktycznie nie trenują swoich AI na danych na swoich własnych serwerach? Wyślą unijnego komisarza ds. facebooka? XXXXDDDDDDD
A co jak faktycznie się wyda że trenowali? Kara 50 lat wiezienia albo 20zł mandatu (czy tam nawet 20 milionów, ciągle grosze dla takiej korporacji) ?
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
No to już oficjalnie jestem brytyjczykiem i czas może pomyśleć na zmianę nicku na marianoaanglikano xD Prawie 18 lat po tym jak moja noga postawiła nogę na płycie lotniska Londyn Luton #uk #chwalesie
Korzystacie z #facebook / #instagram albo po prostu trzymacie tam dawno zapomniane konto?
Macie jeszcze dwa dni na wyrażenie sprzeciwu. Powinniście dostać powiadomienie o zmianie, po kliknięciu znajdziecie formularz do wyrażania sprzeciwu.
Jeszcze kilka dni do rozliczenia PIT-ów.
Pamiętajcie, że możecie przekazać 1,5% podatku Fundacji Panoptykon!
Jak? Wpisz w zeznaniu podatkowym
KRS Panoptykonu: 0000327613
lub wybierz „Fundacja Panoptykon” z listy (jeśli rozliczasz się on-line).
#internet #polska #informacje #ciekawostki
źródło: ai meta_wykop
Pobierzźródło: c1e66594e906c42af4f2bc24a9295b42,780,0,0,0
Pobierzźródło: Skz0dt1FVFqCjkOr
Pobierzhttps://www.facebook.com/help/contact/6359191084165019
nawet dostałem maila od FB kilka minut po wypełnieniu formularza, ale wada jest taka, że ten formularz można wypełniać wielokrotnie więc nie wiem czy coś źle robię, czy FB ma skopany proces wysyłania sprzeciwu :-D
źródło: fb
PobierzIm bardziej będziecie nieprzygotowani tym mocniej w was to przywali i w sprawy, którymi się zajmujecie.
zuckerbeg to chora psychicznie zakłamana osoba, która zarabia na szpiegowaniu ludzi
Wchodzisz w ustawienia prywatności, tam masz ostrzeżenie o wykorzystaniu Twoich danych do szkolenia AI, klikasz sprzeciw i pojawia się formularz w którym potwierdzasz i eskalujesz swój sprzeciw opcjonalnym uzasadnieniem i wysyłasz.
Chociaż od strony praktycznej to i tak kicha bo sami piszą: Możemy nadal przetwarzać informacje o Tobie w celu tworzenia i ulepszania SI w Meta, nawet jeśli wyrazisz sprzeciw lub nie korzystasz z naszych
W odpowiedzi na nową politykę Facebook informuję, że wszystkie moje dane personalne, ilustracje, rysunki, artykuły, komiksy, obrazki, fotografie, filmy itd. są obiektami moich praw autorskich (zgodnie z Konwencją Berneńską). W celu komercyjnego wykorzystania wszystkich wyżej wymienionych obiektów praw autorskich w każdym konkretnym przypadku wymagana jest moja pisemna zgoda! Facebook jest teraz firmą publiczną. Dlatego też wszystkim użytkownikom tego portalu społecznościowego zaleca się umieszczenie na
A co jak faktycznie się wyda że trenowali? Kara 50 lat wiezienia albo 20zł mandatu (czy tam nawet 20 milionów, ciągle grosze dla takiej korporacji) ?