Aktywne Wpisy

Lardor +72
Tak wygląda obraz 90% kierowców stoduł na kołach czyli brak wyczucia pojazdu ludzie którzy powinni kupić coś małego wybierają wielkie kruwsko na kołach bo jest modne potem sie notorycznie słyszy a zatrzymaniach tramwaju który nie może przyjechać przez źle zaparkowane auto bo właścicel crossOVERA nie potrafi tym jeździć #motoryzacja #samochody

źródło: temp_file6191970992418069005
Pobierz
dorodny-agrest +199
Mam ziomeczka na rybach, bacznie obserwuje mnie od 30 minut. Dostał rybkę i stoi zadowolony. (ʘ‿ʘ) #bocian #wedkarstwo

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Jeszcze nie odebrałem swojego elektryka, a już mam zainstalowanych 8 aplikacji w telefonie, które mają służyć wyłącznie do planowania podróży lub uruchamiania ładowarek. Do tego prawdopodobnie będę miał 3 karty rfid. Przecież to jest absurd. W większości z tych aplikacji filtrowanie czy wyszukiwanie działa tak, że wolę tego uniknąć i szukać ładowarki jeżdżąc palcem po mapie.
Właściwie to jakbym nie zrobił sobie tygodniowego kursu z elektromobilności przed odbiorem auta, to bałbym się nim potem gdzieś dalej pojechać. Kolejny absurd to różne stawki za kWh w zależności od tego czy uruchomisz ładowarkę aplikacją czy kartą rfid. DLACZEGO?
A do tego jeszcze dochodzi tesla, która jest dieslem wśród elektryków i ma swój instrybutor, z którego "benzyniaki" nie skorzystają.
Dlaczego to musi być takie skomplikowane? Dlaczego w tramwaju mogę kupić bilet mając jedynie kartę bankową lub telefon z NFC, a żeby naładować samochód muszę przejść przez piekło aplikacji i kart? Jak mój stary, który telefonu używa tylko do dzwonienia, ma przejść na samochód elektryczny? Naprawdę musimy przy każdej nowej technologii przechodzić przez te same absurdy zamiast od razu wypracować wspólny standard?
Ale za to karta green waya jest fancy drewniana. Czuję się jak elita.
#samochodyelektryczne #motoryzacja #samochody
Nie mam żadnej aplikacji w telefonie, tylko jedna karta RFID
To kojarzy mi się to wszystko z apkami do lidla, biedy, stokrotki itd. Wszędzie osobna, i masz potem miliard tego poinstalowanego.
@mlodir: AFIR wymaga, żeby od teraz dało się zapłacić kartą przy ładowaniu. Albo terminal na ładowarce, albo jedna "kasa" przy grupie ładowarek.
źródło: image
Pobierz@mlodir: Jest dokładnie jak piszesz. ( ͡º ͜ʖ͡º)
NIE
Milion apek, każda musi mieć włączoną lokalizację GPS i zbierać wszystkie możliwe dane o tobie
oj tam. po prostu zaplac ladowarce gotowka i problem z glowy
W całej zachodniej Europie co 20-30 km masz ładowarki >100 kW, nawet na zadupiach. Zresztą sam mieszkam na taki,
@bruhh: Jest tego więcej niż się wydaje.