Wpis z mikrobloga

Czy to dobry pomysł aby aplikujac do pracy w odległych miastach, psiać w CV obok mojej miejscowosci, w nawiasie cos w stylu "chęć relokacji"?

Zeby mnie nie pomijali przez samą miejscowosc

#praca #pracbaza #hr #rekrutacja #
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
jak możesz się przeprowadzić dla pracy to od razu w CV pisz nazwę miejscowości w której jest siedziba, kłam, łżyj kręć etc

@SpongeBobertKanciastoRenki: @Lonate to nie takie proste, gdy jest 6h w jedną storne, szczegolnie jesli ejst wiecej niz jedna rozmowa i jeszcze trzeba sie godzinowo dopasowac.
Z noclegiem i dojazdami rozmowa mzoe mnie ksoztowac ze 300zł, a bazując ma moim doswiadczeniu w rozmowach szanse na powodzenie są zawsze
  • Odpowiedz
@essos: ja się z gościem od tygodnia umawiałem on chory, teraz ja nie mogłem, za tydzień ma on urlop i widzimy się za 2 tyg w sprawie pracy xD Wszystko się da.
  • Odpowiedz
  • 0
@Gromisek: A ja mialem neidawno taką sytuacje https://wykop.pl/wpis/81073349/kurde-troche-sie-wkurzylem-bo-jakis-czas-temu-napi

Czyli rekruterka napisala zebym wykonal test angielskiego i jak zrobie to zebym dal znac + poinformowal o terminach na rozmowe jakie mi pasuja. Napisała to chyba w poniedzialek albo wtorek, a ja odpisalem w srode, ze moge w piątek, albo na drugi tydzien sroda, czwartek, piateik ( poniedizalek i wtorek nie, bo we wtorek mialem meic iną rozmowe na ktorą tez chcialem
@essos +4
Kurde, troche sie wkurzylem bo jakis czas temu napisała do mnie rekruterka z jednego korpo, ze przesyla mi do zrobienia test językowy (test zajął mi mniej wiecej 1h i 40 min).I że jak zrobię to żebym dał znać(miałem 48h) i w tej samej wiadomosci dodala tez zebym dal
  • Odpowiedz