Aktywne Wpisy

ziomgaltestowy +115
Zatrudnili u mnie zoomera i to ile on p----------a kasy to głowa mała. Jego zycie idealnie opisuje konsumpcjonizm 21 wieku i "problemy" z jakimi młodzi się obecnie mierzą.
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w
Koles codziennie zaczyna dzień od energetyka z żabki. Zamiast zrobić swoje jedzenie to kupuje jakies wykwintne gotowce albo zamawia z restauracji do biura XD Po południu wlatuje 2 energetyk albo jakies picie też z żabki, gdzie ceny są w skrócie mówiąc p------e. No i w

witam12 +101
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Orientica Royal Bleu. Zacznę od tego, że nie należę do szczególnych fanów Laytona, jednak Royal Bleu jest dla mnie idealnym przykładem klona, który z jednej strony jest bardzo podobny, ale dużo mniej mi się podoba. Otwarcie jak już napisałem mocno zbliżone do pierwowzoru, choć trochę cięższe. Jest mniej nuty jabłka a zamiast tego więcej lawendy wraz intensywniejszym ciepłym i świeżym korzennym akordem. Cytrusów za bardzo nie odbieram, zresztą jak w Laytonie. Oprócz tego jest może trochę geranium, a w bazie drzewne nuty, pudrowość oraz wanilia i ciut piżma.
Ogólnie kompozycja jest złożona i posiada sporo różnych aspektów. Źle się jednak według mnie układa i jest męcząca w odbiorze. W samym otwarciu jest coś mocno drażniącego i choć z czasem całość się wygładza to co jakiś czas zapach potrafi o sobie przypomnieć w negatywny sposób. Być może perfumy podobałyby mi się, gdybym bardziej lubił Laytona, lecz nawet jako klon nie są moim zdaniem satysfakcjonujące.
Parametry są bardzo dobre i lepsze niż PDM. Zapach potrafi utrzymać się przez cały dzień i całkiem długo projektuje. Perfumy skręcające w stronę męską, na wiosenno jesienne dni lub wieczory. Jeśli ktoś lubi Laytona i szuka tańszego zamiennika, to można przetestować bo niewykluczone, że wrażenia będą bardziej pozytywne od moich. Ocena końcowa 3.5/10
Zapach 3/10
Projekcja 8/10
Żywotność 8.5/10
Jakość/Cena 4.5/10
źródło: 375x500.78001
Pobierz@Frufruf: mam i testowałem kilka klonów przed, Orientica wychodzi najlepiej jeśli chodzi o cenę+jakość
@loopie96: skóra w nutach, coś czuję że on bardziej do Costume'a podobny. Miałem CNI i niestety to nie to...