Aktywne Wpisy

kre-dens +23
Nigdy nikomu nie zycze spadku, ale miejsce Puszczy jest dwa poziomy nizej. To klub z miesciny, bez kibiców, bez stadionu oraz bez historii. Typowa wiocha, bo jakis Janusz zachcial pobawic sie w futbol. Ten klubik nawet sie nie klika, nie jest medialny, nie generuje hajsu, doslownie nic pozytywnego. Fajnie bylo, posmialismy sie, ale na ich miejsce jest 10 innych klubów ze stadionami z duzych miast.
#mecz #pilkanozna #
#mecz #pilkanozna #

Wynoszony +188
Słuchajcie mirki,
zrobiłem research jaką pastę zastąpić Elmex, od kiedy zmienili skład i usunęli Olaflur.
Wyszło mi, że jest super pasta i do tego polski produkt i polski kapitał, a nie jakaś amerykańska korpocja jak w przypadku Elmex (Colgate-Palmolive).
Najbardziej mi pasuje Ziaja Activ pasta stomatologiczna przeciwpróchnicza – zawiera aminofluorek (Olaflur) + fluorek sodu, czyli pełną ochronę przed próchnicą, jak stary dobry Elmex przed zmianami.
Ale są też inne fajne pasty od Ziaji, jak ktoś chce
zrobiłem research jaką pastę zastąpić Elmex, od kiedy zmienili skład i usunęli Olaflur.
Wyszło mi, że jest super pasta i do tego polski produkt i polski kapitał, a nie jakaś amerykańska korpocja jak w przypadku Elmex (Colgate-Palmolive).
Najbardziej mi pasuje Ziaja Activ pasta stomatologiczna przeciwpróchnicza – zawiera aminofluorek (Olaflur) + fluorek sodu, czyli pełną ochronę przed próchnicą, jak stary dobry Elmex przed zmianami.
Ale są też inne fajne pasty od Ziaji, jak ktoś chce

źródło: ziaja-elmex
Pobierz
To czemu na 1000 lecie państwa polskiego - nie miałoby powstać już nie 1000 a chociaż 100 osiedli mieszkaniowych w miejscach gdzie są potrzebne, czyli pewnie głównie w miastach wojewódzkich, a reszta na otarcie łez dostałaby jakieś orliki czy coś. Oczywscie w formule TBS - czyli tani pewny najem, bez możliwości wykupu - tak by skorzystać z tego mógł w teorii każdy a nie ten co zamieszkał pierwszy, wykupił za grosiki i zadowolony.
Takie coś mogłoby się wydarzyć w państwie cywilizowanym, w batustanie Polska - jak śmieje się Zandberg - niemożliwe. 3RP stać na piknik w majówkę z tej okazji. To jest miarą sukcesu 35 lat transformacji - kiedyś biedacka PRL 1000 szkół, dziś bogata 3RP - piknik. I to sponsorowany przez Orlen ;)
#nieruchomosci #polityka #gospodarka
źródło: temp_file1761030986243189064
Pobierz@del855: W miastach wojewódzkich jest wystarczająco dużo mieszkań. Ba stoją setki tysięcy pustostanów a ludność spada. Zapytam więc po co?
To nie muszą być duże liczby- wystarczy że państwo pokaże ze potrafi - i albo spekula same się zreflektuje, ale zbuduje kolejne
@del855: Ale po co? odmrażać sobie uszy na złość babci, utrzymywać setki tysięcy pustostanów? Przecież można to skupić i wrzucić na rynek taniego państwowego najmu. Po co budować? Gdzie za nowymi osiedlami trzeba by było rozbudowywać jeszcze calą infrastrukturę.
czyli państwo ma kupić torby załadowanych po jaja fliperów i kolekcjonerów nieruchomości xD
trzeba d---------ć taki progresywny kataster że sprzedaż to będzie jedyne rozwiązanie
My się nie rozumiemy.... skupić w tych cenach? Po co skoro tbs warszawa buduje nowe mieszkania gotowe do wprowadzenia po 8k/m2
Podaj mi jakiś logiczny ciag myslowy, po co panstow miałoby kupować mieszkania za 2x tyle, kiedy za połowę może zlecić budowę nowego?....
Macie ponieść realną stratę za debilne rozporządzanie zasobami.
Może wtedy się nauczycie rzeczywistych inwestycji w gospodarkę, choć wątpię.
Cóż za wspaniały światopogląd.
Bardzo typowy dla polskich chrześcijan.
Tym samym z którego dostajesz infrastrukturę, edukację, leczenie, emerytury, ochronę i egzekucję swoich praw/przywilejów i tak dalej...
no fajnie, bo pieniadze w budzecie biora sie z...?
@z_kim_ja_gadam: Z różnych źródeł.
Wbrew pozorom nie tylko z podatków.
źródło: Przechwytywanie
Pobierz