Aktywne Wpisy

curiousboi +76
Dalej nie czaję dlaczego ci ludzie stoją w kolejce do bramki, przecież można siedzieć i czekać aż wszyscy wejdą #ryanair #podroze #podrozujzwykopem
źródło: Zdjęcie z aparatu
Pobierz
Padaj +521
źródło: 1000115355
Pobierz

Problemem był rozrusznik, który wymieniłem na nowy.
Samochód po wymianie rozrusznika działał bez zarzutu przez dwa tygodnie.
Dwa tygodnie po wymianie rozrusznika w sobotni poranek odwiedziłem kilka pobliskich lokacji przez co samochód był uruchamiany około 6-7 razy i każdorazowo bez zarzutu. Wróciłem do mieszkania i dwie godziny później wsiadam do samochodu, przekręcam kluczyk i napotkałem identyczny problem który sprawiał, że samochód przestał kręcić i jego uruchomienie było niemożliwe.
Pomyślałem - znowu rozrusznik? Przecież niedawno wymieniłem go na nowy.
Akumulator wyjąłem z samochodu i ładowałem przez całą noc - powinien być w porządku.
Pojechałem do sklepu i wziąłem na próbę kolejny, nowy rozrusznik aby zobaczyć, czy to faktycznie wina rozrusznika i gdy wymieniłem rozrusznik, naładowałem akumulator i spróbowałem odpalić samochód - dalej ani drgnie ani nie kręci.
Spróbowałem odpalić go na popych ale ten zamiast odpalić to zaczął automatycznie hamować przy próbie odpalenia.
Mechanik podejrzewa pęknięty wał lub dwumas z większym prawdopodobieństwem na wał którego naprawa nie będzie opłacalna.
Jak to możliwe, że przez cały sobotni poranek jeździłem i odpalałem go przy czym samochód działał bez zarzutów po czym wróciłem i spróbowałem odpalić samochód po kilku godzinach i okazuje się, że najpewniej konieczna będzie sprzedaż z podejrzeniem uszkodzenia silnika lub złomowanie?
#mechanikasamochodowa
Przygasaja kontrolki podczas proby odpalenia? slychac klikniecie rozrusznika? jest iskra? jest wtrysk?
Ale naprosciej, jakis interface do silnika i zobaczyc bledy - bedziesz wszystko wiedzial.
Mianowicie - przyczyną jest podejrzenie uszkodzonej uszczelki pod głowicą.
Według mechanika - płyn chłodniczy wyciekał i w pewnym momencie zlał się z olejem silnikowym przez co pod żadnym pozorem samochód nie chciał odpalić. W momencie gdy wyczyścili olej silnikowy - samochód odpalił.
Problem niedługo powróci a sam koszt naprawy pewnie nie będzie zbyt mały, dlatego najpewniej
@VEEF: to pocieszę cię, tam częściej pęka głowica.