W piątek wyjeżdżam z #uk po 8 latach pobytu tutaj, co prawda wiele spraw z------m, wiele błędów popełniłem to i tak nie żałuję tego wyjazdu, nauczył mnie samodzielności i obycia. Zdecydowałem się na powrót do Polski już dłuższy czas temu. Wyjechałem mając 19 lat, nie mam wykształcenia, wiem, że będzie ciężko w Polsce ale mam dość bycia imigrantem w uk, mam dość tego kraju, tęsknię za rodziną, bliskimi. Nie chciałem spędzić całego życia w Anglii wiec nie ma sensu tu siedzieć i odkładać powrotu. Boję się ale z drugiej strony chce sprawdzić jak to będzie, w końcu Polska to mój dom. Tak tylko chciałem się wyżalić. #emigracja
@duzeelobenc: jak nie masz roboty nagranej to rób wykształcenie jak najszybciej bo bez tego ciężko, chyba że wypracowałeś sobie fach w ręku to idź na działalność, wszelkiej maści fachowcy ładnie kasują i dobrze żyją, powodzenia
@duzeelobenc jesli obyciem nazywasz przebywanie w tej dziczy i syfie w uk to nie mam wiecej pytan. Z drugiej strony jesli to przezyles to juz gorzej nie bedzie. Zrob se jakiekolwiek uprawnienia w Polsce i do przodu.
@bitrab: obycie, miałem na myśli po prostu dorosłe życie. Wyjechałem zaraz po szkole, nigdy nie pracowałem, nie żyłem na swoim. To w uk wszystko poznałem i się nauczyłem. Ten wyjazd dużo mnie nauczył po prostu.
@duzeelobenc: jak nie masz wykształcenia to lepiej iść na własną działalność, Najgorzej wtedy iść pracować na etat i tyrać za ochłapy z wariatami na jakimś magazynie, fabryce smrodu. Tak jak ostatnio się "chwalił" chłop co w 5 lat w Holandii na takich magazynach odłożył ledwo po przeliczeniu 70.000pln Był by na własnej działalności to by odłożył około 120.000 ale euro.
Nie wiesz jakie zawody w twojej okolicy to się skontaktuj
@duzeelobenc: co robiłeś w tej UK? Nauczyłeś się jakiegoś fachu, który można wykorzystać po powrocie? Nauczyłeś się tam angielskiego? Odłożyłeś jakiś choć trochę poważny kapitał na powrót?
@pwone: z fachem ciężko, angielski umiem bardzo dobrze, nie mam najmniejszego problemu z komunikacją. Czy odłożyłem? Mam na powrót około 200k PLN czy to dużo czy mało to sam sobie odpowiedz.
@duzeelobenc pisałem do @MarianoaItaliano Co do Ciebie to bez konkretnego fachu w ręku będziesz skazany na Januszex a tego najgorszego wrogowi nie życzę. Chyba ze masz jakieś znajomości w pl wtedy zwracam honor
Powodzenia
Masz już prace w Polsce?
Najgorzej wtedy iść pracować na etat i tyrać za ochłapy z wariatami na jakimś magazynie, fabryce smrodu.
Tak jak ostatnio się "chwalił" chłop co w 5 lat w Holandii na takich magazynach odłożył ledwo po przeliczeniu 70.000pln
Był by na własnej działalności to by odłożył około 120.000 ale euro.
Nie wiesz jakie zawody w twojej okolicy to się skontaktuj
@duzeelobenc:
Co do Ciebie to bez konkretnego fachu w ręku będziesz skazany na Januszex a tego najgorszego wrogowi nie życzę. Chyba ze masz jakieś znajomości w pl wtedy zwracam honor