Wpis z mikrobloga

CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy #nazwapl… Do tej pory miałem o #cyberfolks lepsze zdanie, ale właśnie zrównali się poziomem z resztą.

Na szczęśnie jeszcze udostępniają malutki przycisk powrotu do starego pakietu i nie trzeba do supportu pisać, który już niestety taki super jak to było za czasów #hekko nie jest.

#hosting #serwery
wiesiu2 - CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę ...

źródło: cf

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiesiu2: to się robi serwer pocztowy z adresem firmowym w dns domeny i w przypadku przenosin nikt nawet nie zauwaza zmiany serwera bo zmiane robic ip w dns i elo... Ja tak muszę czasem przenosic kilkaset skrzynek czesto ponad 1TB danych i nikogo nie trzeba konfigurowac od nowa, nawet nikt zmiany nie zauwaza
  • Odpowiedz
Mi też dziady podmieniły na 80 pln droższy. Miałem automat i patrze ze zeszło mi więcej. Idę pisać reklamację we wtorek. Coraz gorzej i drożej
Nie polecam
  • Odpowiedz
@wiesiu2: miałem tam serwer z 10 lat jeszcze za linuxpl.com. Cały czas ten sam pakiet, zaczynałem od stówki, ostatnio tj 2 lata temu fakturka przekroczyła 1000zl. A w sumie nie stało nic tam wielkiego, parę małych stron których ruch nie przekraczał pewnie 1000uu/miesiac w sumie.

Przeniosłem się do seohost i serdecznie polecam.
Support jest super (zawsze dotychczas ceniłem support linuxpl bo w nocy pomogli rozwiązać pierdoły nawet jak nie musieli
  • Odpowiedz
dzięki za propozycje innych rozwiązań serwerowych ale to jest niewykonalne... mam tam skrzynki pocztowe kilku firm, w tym jednej kilkanaście skrzynek i jestem odpowiedzialny aby to chodziło u nich na komputerach... nie ma szans abym to przenosił

@wiesiu2: Jeśli nie potrafisz ogarnąć takich prostych przenosin, to może sobie to odpuść, bo nie ogarniesz poważniejszej awarii.
  • Odpowiedz
@wiesiu2: Małym i dużym hostingom zdarzały się awarię i upadki. Nawet OVH, które ma masę serwerowni rozsypanych po Europie utraciło dane klientów w wyniku pożaru. Jakie masz procedury przygotowane na to, że hosting znika z dnia na dzień?
Jakie masz ubezpieczenie, jak twoi klienci Cię pozwą, że nie zabezpieczyłeś odpowiednio ich danych?
  • Odpowiedz
@wiesiu2: też przerobione. któregoś dnia obudziłem się z wystawioną fakturą na jakieś chore pieniądze na mailu. Bardzo szybko rozstałem się od tego momentu z tą złodziejską firmą
  • Odpowiedz
Podobna historia u mnie: podnieśli mnie bez pytania o 2 warianty w górę, bo miałem tam jakąś starą stronę, która nawet mnie za bardzo nie obchodziła, która wymagała nieobsługiwanej wersji PHP.

Nie miałem czasu się z tym bujać, więc wyłączyłem stronę, zrobiłem downgrade przez support i póki co przedłużyłem konto, ale też się będę przesiadać, chyba do Hostido, ale muszę się dowiedzieć, czy faktycznie przeniosą mi to co tam mam, bo nie
  • Odpowiedz
@wiesiu2: używalem kiedys linuxpl i byłem zadowolony, pozniej przejelo je h88 podpielo pod cyberfolks i zaczela sie karuzela s----------a, po roku ceny w------o w kosmos wiec sie przeprowadzilem. Oni nawet na cenach za domene strzyżą barany
  • Odpowiedz