Wpis z mikrobloga

CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę się rano, a w skrzynce mail z informacją o kończącej się usłudze i fakturą na 1 099,00 zł netto – za hosting „wp_FLY”, którego nigdy nie zamawiałem. Loguję się do panelu, a tam okazuje się, że zamiast dotychczasowego pakietu za 699 zł netto, nagle mam coś droższego o 400 zł. Tego typu zagrywki kojarzyły mi się dotąd z #homepl czy #nazwapl… Do tej pory miałem o #cyberfolks lepsze zdanie, ale właśnie zrównali się poziomem z resztą.

Na szczęśnie jeszcze udostępniają malutki przycisk powrotu do starego pakietu i nie trzeba do supportu pisać, który już niestety taki super jak to było za czasów #hekko nie jest.

#hosting #serwery
wiesiu2 - CyberFolks właśnie próbowało "po cichu" podmienić mi pakiet serwera. Budzę ...

źródło: cf

Pobierz
  • 65
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wiesiu2: Miałe mdokładnie to samo, tylko że u mnie nie było magicznego przycisku powrotu i musiałem się kopać z koniem. Po co mi PHP w najnowszej wersji jak mam tam postawioną statyczną stronę i obsługę dwóch e-maili. Dopiero jak poprosiłem o udostępnienie pliku Auth-info to zmiękłą im rura i znaleźli tańszy pakiet.
  • Odpowiedz
  • 2
Polecam się przenieść na mydevil albo seohost.

@Mores: domeny dawno temu przeniosłem na seohost, ale z hostingiem jest gorzej, mam tam pełno kont pocztowych. Przeniesienie danych to nie problem ale potem skonfigurować to u ludzi... porażka.
  • Odpowiedz
@wiesiu2: Wydaje mi sie, ze jezeli chodzi o VPS to najtaniej wychodzi Contabo, z tym ze oni maja nienajlepsze opinie. Niewiele drozszy jest Hetzner, ktory jest z kolei ma chyba najwyzsze. Sam korzystam od kilku lat i nie mialem absolutnie zadnych problemow.

Do maila polecam Mailbox.org albo wlasny serwer mailingowy, co wbrew pozorom nie jest juz "sysadmin nightmare" jak zwyklo bywac okreslane w przeszlosci.

Namecheap/Aftermarket do domen.
  • Odpowiedz
@wiesiu2: jeżeli ktoś ma jeden email firmowy + prosta strona bez bazy danych to polecam ovh. W cenie domeny dostajecie skrzynkę e-mail 5GB i 100MB na stronę internetową. Korzystam już z 2 lata i śmiga jak głupie bez żadnych problemów
  • Odpowiedz
@wiesiu2 spierdzieliłem kilka lat temu z cyberfolks na small.pl i od tego czasu zero podwyżek a płacę jakieś śmieszne pieniądze w stylu 50 zl za rok
  • Odpowiedz