Wpis z mikrobloga

Czemu amerykańskie filmy i seriale są tak niedorzeczne? Przykład - w the last of us w pierwszym sezonie sam jeden gość zabija tuzin świetnie uzbrojonych ludzi by uratować dziecko. Takich niedorzeczności lub braków logicznych jest pełno we wszystkich amerykańskich filmach.

#thelastofus #filmy #seriale
aleksc - Czemu amerykańskie filmy i seriale są tak niedorzeczne? Przykład - w the las...

źródło: the-last-of-us-sezon-2-99692

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aleksc bo są to filmy i seriale? One mają utrzymać emocję, oderwać nas od codzienności, taka ich rola. Gdyby autorzy zachowali żelazny realizm, bez irracjonalnych zachowań to każdy tego typu serial/film kończyłby się po 15 minutach.
  • Odpowiedz
@aleksc: to nie jest adaptacja dokumentalna, tylko film scifi. A jak wytłumaczysz grzyba zombie to jest dopiero niedorzeczne co ci głupi Amerykanie
  • Odpowiedz
  • 0
@aleksc to film, bierzesz i łykasz i ma być fajny, jak chcesz coś na poważnie to włącz planet. Nie rozumie takich ludzi jak ty, to ma być widowisko, i tyle.
  • Odpowiedz
@bonus: ja wiem, że to jest bait niskich lotów, ale nie powinniśmy tłumaczyć każdej głupoty w scenariuszu jako "a to film jest scifi/fantasy/inny więc co się czepiasz, to nie prawdziwe życie". Pewne reguły są stałe i np. jeśli w filmie fantasy są ludzie, to ci ludzie muszą trzymać się jakichś ludzkich zasad, a nie ze nagle wszystko mogą, są nieśmiertelni itd itd. W TLoU mamy sytuację żywcem wzięta z gry
  • Odpowiedz
@MariuszLowKick: Ok żeby nie być gołosłownym; skończyłem obie części gier i teraz obejrzałem 1 odc, 2 sezonu i muszę powiedzieć że to mega pazdzierz. Jak ktoś nie grał w gre to już w ogóle. Genelarnje reżyser zmienia 50% treści a resztę która ma być wierna z gra robi namoogranicuz cringu. No i obsada mega mi nie leży, nie chodzi o to że Emi jest brzydka xD tylko po prostu jakaś
  • Odpowiedz