Wpis z mikrobloga

Siema Mirasy, jest tu jakiś pasjonat Opla Astry F? Mam taką bożą asterke bo to dobry samochód był. Przesiadałem się już na nieco bardziej lepszą furkę, a opelek stoi. Szkoda mi go było zezłomować bo to sprawne auto i jeszcze może posłużyć komuś i postanowiłem, że ubezpiecze go jeszcze na ten rok. Za 3k oddam w dobre ręce.

Słowem objaśnienia:

Opel Astra F 1.4 16v. Rocznik 1998. Auto z Polskiego salonu.
Jestem 3 właścicielem z czego do 2024 roku auto jeździło w jednej rodzine 1 i 2 właściciel to teść i zięć.
Przebieg- 119092 km (nadal rośnie)

Przegląd do: 18.09.2025
Ubezpieczenie do: 15.04.2026

Wymienione części za kadencji poprzedniego właściciela w 2023 roku:
- Przewody hamulcowe wymienione na miedziane
- Nowe bębny hamulcowe wraz ze szczękami
- nowe amortyzatory przód i tył
- Nowe kable i przewody zapłonowe
- Nowe tarcze i klocki przód
- Wymiana linki sprzęgła

Rzeczy zrobione za mojej kadencji:
- nowy akumulator
- Nowy rozrząd (przejechane 3000 km)
- Nowa linka hamulca ręcznego
- Nowy płyn hamulcowy
- Układ chłodzenia nowy: termostat, czujniki oraz płyn
- Ogrzewanie: rezystor dmuchawy

Autko jest w większości poznawione rudej, bo egzemplarz z produkcji niemieckiej i dużo lepsza blacha jak te z polskich fabryk. W kilku miejscach porobione zaprawki. Lakier tak jak na zdjęciach. Posiada drobne rysy oraz ma odprysk klaru na masce. Pod maską widoczne delikatne zapocenie silnika. Wszystkie szyby oryginalne.
Progi podczas inspekcji miały usuwane kilka ognisk rdzy i gdzieniegdzie pojawiły się małe dziurki wyżarte przez rdzę. Nie ma to żadnego wpływu na podnoszenie auta, a same zostały zabezpieczone przed wodą. Opelek bez problemu przechodzi przeglądy.

Opel miał zostać dłużej w rodzinie natomiast po śmierci wuja odziedziczyłem w124 któremu teraz poświęcam największą uwagę, a po zrobieniu zastąpi opelka.
#opel #motoryzacja #opelastra #sprzedamauto
kejlebi - Siema Mirasy, jest tu jakiś pasjonat Opla Astry F? Mam taką bożą asterke bo...

źródło: IMG_6171

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kejlebi: Miałem identyczną 1.4 16V 90KM tylko 1997 i szampański metalik :) Kupiona z przebiegiem 35kkm od starszego Pana, piekne to było auto, płynęło po drodze, szkoda że bez klimy, no i ruda zjadła tak, że przy 140kkm poszła na zyletki.
  • Odpowiedz
Opel miał zostać dłużej w rodzinie natomiast po śmierci wuja odziedziczyłem w124 któremu teraz poświęcam największą uwagę, a po zrobieniu zastąpi opelka.

@kejlebi: dobra rodzina, nie powiem
  • Odpowiedz