Wpis z mikrobloga

@splinter96: Slawek jaki jest taki jest, ale wez mi wytlumacz jedna rzecz - czy to jest powazne, ze TVP robi debate i nie zaprasza wszystkich kandydatow? Gdyby to byla prywatna tv to ok, ale TVP miala juz miec jakies tam standardy, prawda? No wiec Slawek nie dostal zaproszenia, pojechal spotkac sie ze swoimi wyborcami i nagle na 3h przed dostaje zaproszenie. Ja bym sie w takiej sytuacji rowniez nie pojawil.
  • Odpowiedz
  • 0
Slawek jaki jest taki jest, ale wez mi wytlumacz jedna rzecz - czy to jest powazne, ze TVP robi debate i nie zaprasza wszystkich kandydatow?

Moim zdaniem niepoważne i zdecydowanie nie powinno się wydarzyć. Tylko co w związku z tym? Hołownia - a po nim część pozostałych kandydatów - zamiast wyłącznie wylewać żale w social mediach wzięli się w garść i pojechali do Końskich wbić się na tę debatę. To samo powinien
  • Odpowiedz
@c_t_bolton: nie ma to żadnego znaczenia czy to jest poważne czy nie. Oczywiście że nie jest. Ale fakty są takie że Mentzen na tym stracił. I nic tego nie zmieni.
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: No to w takim razie TVP od takich debat powinna sie trzymac z daleka. Jak sie RT dogada z jakas prywatna telewizja to niech sie dogaduje, ale i tak jest to dla mnie ogromny skandal. Po raz kolejny popis probuje ludziom w ten sposob wmowic, ze sa tylko te 2 opcje. Juz mi sie od tej ich tepej propagandy rzygac chce.
  • Odpowiedz
@c_t_bolton Zacznijmy od tego że debata 1:1 przed I turą to był idiotyzm zupełny, wszystkie powinny być w formule 1 z 10 do czasu aż będzie wyklarowane 2 kandydatów w II turze. A udział TVP? Cóż. Zaprosił Rafał trzy telewizje jakie chciał to miał, TVP wyznaczyła kogoś i elo, ale bdb że podkreśliła że to TVP nie jest organizatorem tego.

@podjad3k: To akurat racja. Bo cały ten cyrk z
  • Odpowiedz
zaproszenie na 5 minut przed startem to jakiś żart

@podjad3k: to oczywiście prawda, ale np Hołownia zareagował i zadziałał godziny przed tymi debatami, inni kandydaci raz dwa to podłapali - a to ponoć Sławek jest mistrzem real time marketingu. Dlatego się z niego śmiejemy.
  • Odpowiedz
@splinter96: ja nic nie chce mówić, ale on nawet nie przyszedł na debate republiki o której było wiadomo dzień wcześniej. Więc niech konfiarze nie gadają głupot że dohtur slabek memcen nie poszedł do tvp, on nie poszedł nawet do swoich. xD
  • Odpowiedz
zaproszenie na 5 minut przed startem to jakiś żart i nie widzę podstaw do szydzenia akurat w tej sprawie z Memcena

@podjad3k: Mentzen wiedział o 12:30, że Hołownia tam jedzie.
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: Nawet jeśli na papierze nie to legitymizowała ją udostępniając prime time. Jak Trzaskowski może sobie robić z komitetem co chce i zapraszać kogo chce - spoko. Ale TVP powinno mieć jaja i powiedzieć że nie uczestniczy w takiej farsie i na pewno przez 3 godziny tego nie udostępnia w piątek wieczór. Dodajmy do tego że Trzaskowski ‚zaprosił’ resztę o 18:20 xD Więc tym bardziej nie rozumiem beki z mentzena
  • Odpowiedz
@Amatorro: Nie wiem choć się domyślam, poczekajmy na rozliczenie - zapewne było tak że ta agencja która wynajął sztab Trzaskowskiego skontaktowała się z TVP i zwyczajnie to od nich wynajęła, jak zresztą może każda agencja produkcyjna w Polsce.

Jeżeli płaciła za to PO a nie KWW Trzaskowskiego (nie wiem jak to wygląda formalnie w sumie, zaraz poszukam) to taka umowa i jej kwota powinna znaleźć się tutaj pod tym linkiem.
  • Odpowiedz
Zacznijmy od tego że debata 1:1 przed I turą to był idiotyzm zupełny, wszystkie powinny być w formule 1 z 10

@MarianoaItaliano: glupota. Właśnie potrzebne sa debaty 1vs1 miedzy chetnymi kandydatami, a nie te gowno debaty na ktorych masz po 1 minucie. Taka debatę mozna se zrobić dzień przed ciszą wyborczą. Debaty 1vs1 dla chetnych właśnie powinny byc transmitowane w tvp żeby kazdy w polsce za darmo mógł to obejrzec.
  • Odpowiedz
@paul772: 1 vs 1 jest super jak masz maks. 3-4 kandydatów a nie jak masz 15 i każdy chce się pokazać za friko w TVP bo ma takie prawo. Powiesz dla chętnych to każdy będzie chętny a jaki sens polityczny miałaby debata Trzaskowski vs Senyszyn albo Nawrocki vs Braun skoro to nie ta liga poparcia dla tych dwóch pierwszych kandydatów ? :) A jak widzisz jak chciał sobie Trzaskowski z
  • Odpowiedz
TVP nie było organizatorem tej debaty, ile wam można to powtarzać. Organizował i płacił za to sztab Trzaskowskiego

@MarianoaItaliano: So they say. Zobaczymy co dokumenty pokażą. Ogólnie Rafałek tą debatą sam sobie strzelił w kolano, plan był taki, że zyskają na niej razem z Nawrockim (chcieli umocnić Nawrockiego na 2 pozycji, bo to łatwiejszy przeciwnik od Mentzena w drugie turze). Wystrzeliło to Trzaskowskiemu przepięknie w twarz :). Trochę szkodą, że
  • Odpowiedz