Wpis z mikrobloga

Chyba już mi się nie chce. To miał być trening ust i po to wybrałem zdjęcie referencyjne. Ale potem stwierdziłem że może i nos i tak poszło dalej. To jest pierwszy portret od 10 lat, na pewno pierwszy w życiu w kolorze i kredkami ołówkowymi. Dotąd jak już jakiś robiłem to tylko ołówkami różnej miękkości.
W liceum miałem klasę o profilu plastycznym - tj zwykły profil + 3h w tygodniu na których robiliśmy różne prace. Po szkole warsztaty. Ale to było dawno, 18 lat temu. Przez ten okres praktycznie nie trenowałem. W zasadzie o w okresie liceum nie byłem zbyt pracowity i wynikało to wszystko z różnych powodów z których głównym było zniechęcanie się, chęć szybkich efektów i krytycyzm. Ostatnio wróciłem do rysowania i traktuje to zupełnie jako relaks l, taką formę medytacji kiedy totalnie się wyłączam. Może będę wrzucał tu jakieś maziaje w dalszej kolejności, jak mnie oczywiście nie dopadnie słomiany zapał ;)
Zestaw kredek to Koh-i-Noor Polycolor 24szt
Biały cienkopis żelowy
Mazak permanentny pędzelkowy

#rysujzwykopem #rysunek #tworczoscwlasna
5KYN3T - Chyba już mi się nie chce. To miał być trening ust i po to wybrałem zdjęcie ...

źródło: IMG_4146

Pobierz
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Po tak długiej przerwie przydałaby ci się chyba powtórka z proporcji i anatomii twarzy - mam wrażenie, że tu jest za mało czoła i przez to czaszka sprawia wrażenie wydłużonej do góry i w tył. Oko po prawej przy tym kącie ustawienia głowy nie powinno być widoczne w całości, wraz z wewnętrznym kącikiem, bo zasłania je grzbiet nosa. Ale ogólne wrażenie wizualne jest bardzo przyjemne. Nie spiesz się z kolorowaniem następny razem,
  • Odpowiedz
@5KYN3T: jak masz jeszcze pod ręką to podlinkuj refkę, jeżeli możesz, i zdecydowanie nie ma co się poddawać, jak na taką przerwę to jest bardzo dobrze, poćwiczysz trochę perspektywę i budowę czaszki i będzie +10 do jakości dość szybko
  • Odpowiedz