Wpis z mikrobloga

biore fina 1mg dziennie od jakichs 4 lat bez zadnych ubokow niestety to chyba za slaby lek dla mnie bo norwood reaper postepuje. myslalem dodac do kuracji jedna albo dwie tabletki duta raz na tydzien albo ewentualnie przerzucic sie na niego calkiem. ktos mial doswiadczenia z tym zwiazane?

#lysienie #lysienieandrogenowe #norwood #norwoodreaper #finasteryd #dutasteryd #minoxidil
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fastnbulbous: Pewnie jakieś kilka milionów ludzi. Zasada jest prosta i poprawnie ją zdiagnozowałeś - fin za mało to dorzucasz dutasteryd stopniowo przechodząc z jednego na drugi. Raczej nie warto wyrzucać z dnia na dzień fina bo raportowane przypadki mocnego sheddingu na miesiące w takim układzie wcale nie są rzadkie
  • Odpowiedz
  • 0
@BillyTheSurfer: a jak z dawkowaniem? ty tez jestes na ducie? wydaje mi sie w ogole ze to bardziej skomplikowane niz moze sie wydawac bo half life duta z tego co mowil kevin mann to 4 tygodnie, wiec potrzeba niby 6 miesiecy zeby lek zaczal poprawnie dzialac. wiec co mam brac 6 miechow fina i duta jednoczesnie i stopniowo schodzic z fina? tylko co to znaczy "stopniowo"?
  • Odpowiedz
Ja jestem na 1mg fin dziennie doustnie + topical dut 0.1% 0.5ml średnio 2x tygodniowo. Dutasteryd zazwyczaj też zaraz po mikronakluwaniu dermapenem, co robię na 0.75mm raz na tydzień . Przy okazji kilka razy w tygodniu topical minox 5%. Poza tym 2,5mg minox doustnie. Fin od 10msc, min od 6msc, dutasteryd od 2msc. Właśnie zerknąłem w lustro i po 8miesiacach stabilizacji na koronie mogę śmiało powiedzieć, że przez kolejne 2 jest tam
  • Odpowiedz
  • 0
@BillyTheSurfer: Kevin z tego co pamietam gdzies wyczytal ze z powodu tego ze okres poltrwania duta to 4 tygodnie (1 miesiac) to trzeba 5x razy (5-6 miesiecy) zeby lek ustabilizowal sie w systemie. juz nie pamietam na podstawie czego to tlumaczyl, ale przyznal ze jest duze prawdopodobienstwo, ze dut moze zaczac dzialac poprawnie dopiero po 6 miesiacach (chyba po prostu zaokraglil 5 do 6), a jak ktos dodatkowo dostanie ubokow,
  • Odpowiedz
  • 0
@BillyTheSurfer: no to dobrze ze widzisz poprawe, chociaz jesli stosujesz go w formie topical i w takiej malej dawce, no to szczerze mowiac nie wiem czy to bedzie mialo jakis wplyw na podbicie efektywnosci fina. z tego co wiem to nawet przy braniu 0.5 dziennie duta supresja DHT w skalpie to tylko około 50 procent w porownaniu do 40 w przypadku fina, wiec nawet w najwyzszej dawce jego moc nie
  • Odpowiedz
  • 0
@BillyTheSurfer: kurde ja bym wszedl chociaz na 1 mg dziennie duta ale raz ze sie boje ubokow a dwa to czytalem posty roznych ludzi na reddicie i jest sporo takich osob ktorym rzekomo dut zrojnowal wlosy po przejsciu na niego z fina, wiec nie wiadomo co robic. : /
  • Odpowiedz