Wpis z mikrobloga

Cześć,

chciałbym zapytać Was, gdzie mogę napisać, zapytać, poprosić o wsparcie w sprawie modernnizacji, a właściwie budowania niemal od nowa komputera? Siadła mi płyta AM3+ i coś muszę począć.

Od lat nie piszę na forach komputerowych, nie wiem które jeszcze żyją, a elektroda? Jak to elektroda, odsyłanie do lupki:)))))) (chyba że już tak nie jest:) )

#elektroda #amd #intel #ryzen #procesory #komputery #pcmasterrace
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@majk3l: Super, tak sądziłem, że i tutaj znajdują się fachowcy, aczkolwiek nie byłem pewien czy ktoś będzie miał ochotę, a więc z góry bardzo dziękuję.

Dotąd miałem Gigabyte MA 970 (coś tam) AM3+ , z Phenon II x4. Zepsuła mi się płyta, i w ogóle dodatkowe koszty mi obecnie nie są na rękę…… Mimo to, wydać teraz 400zł na podobny złomik z OLX trochę mija się z celem. Dlatego podjąłem decyzję,
  • Odpowiedz
@Balsen: No trzeba patrzeć na Chipset żeby na przyszłość obsłużyć serie 5000. I wcale nie musisz celować w Ryzen 9 5950X hehe. Do gier dla dzieci od tego będzie szybszy nawet 5700x3D
  • Odpowiedz
@Balsen ja teraz składałem sobie kompa kupując nie wszystko od razu, tylko biorąc stopniowo w dobrych promkach.
Płytę kupiłem Asus rog strix b650e-f gaming WiFi. Na Amazon była w promocji za 750 pln, IMO najlepsza opcja w takiej cenie. Obecnie 920 pln kosztuje, ale wierzę, że jeszcze się pojawi. Zasilacz msi mag a850gl za 430 pln, choć jeśli masz 800w to narazie nie potrzebujesz lepszego. Procesor kupiłem ryzen 7700 na AliExpress
  • Odpowiedz