Aktywne Wpisy

lubie-sernik +9
Jakie słodycze najbardziej lubicie?

lubie-sernik +19
Mam w nodze 12 śrub i dużą tytanową płytkę bo nie umiem jeździć na hulajnodze.
Od prawie dwóch lat kuśtykam, nie zginam nogi i nie prostuje w pełnym zakresie. Co tydzień wydaje 270 zł na fizjoterapeutę (od dwóch lat).
Długo leżałem więc dużo przytyłem.
xD
Od prawie dwóch lat kuśtykam, nie zginam nogi i nie prostuje w pełnym zakresie. Co tydzień wydaje 270 zł na fizjoterapeutę (od dwóch lat).
Długo leżałem więc dużo przytyłem.
xD
źródło: 1000053030
Pobierz

Mam 28 lat. dopiero 3 umowa, 4 już będzie na stałe, ale dopiero za rok. Dlaczego tak późno? Skończyłem studia i zacząłem pracę mając 26 lat. Wcześniej pracowałem tylko w wakacje. Mieszkam cały czas z rodzicami, ale mam po prostu tego dosyć. Powiecie, to się wyprowadź, a jaki sens jest iść na wynajem kiedy ma się z domu 500m do pracy, a w tygodniu nie ma ciebie praktycznie do 22 bo pracujesz? Zarabiam bardzo dobrze i wolę ewentualne pieniądze przeznaczyć na przyszłe mieszkanie. Co do mieszkania z rodzicami, to mam zero prywatności, a szukanie dziewczyny mieszkając z rodzicami jest ekstremalnie trudne i dołujące. Czuję jak nastolatek, a ja mam zaraz 30 lat….. Nie zaprosisz do siebie, ani nic. Byłem około 2 lata w związku już jak pracowałem i było naprawdę słabo. Nic nie zrobisz, bo za ścianą rodzice. Dołuje też fakt, że w pracy mam młodsze osoby ode mnie, które dostały mieszkanie, albo rodzice wzięli im kredyt na mieszkanie, bo same by nie dostały. U mnie taka opcja odpada, bo rodzice wzięli kredyt na moje rodzenstwo.
Będę niedługo chodził po bankach i pytał się czy mi w takiej sytuacji dadzą kredyt. Czytam jednak na ten temat i każdy pisze co innego, jedni dostali, drudzy nie bez umowy na stałe.
Mój ojczulek z kolei cały czas mówi abym czekał, bo coś się zmieni i będą tańsze kredyty czy kredyt 0%, już to widzę….. najpierw mówił abym czekał do kwietnia, a teraz mi mówi, że on by nie brał i zaczekał do jakiegoś sierpnia, bo a nóż się coś zmieni. Moi rodzice naprawdę myślą, że to nic złego jak prawie 30 letni facet mieszka z rodzicami.
Co byście zrobili na moim miejscu, bo ja boję się, że mi psychika siądzie.
#nieruchomosci #kredyt #zalesie #niewiemjaktagowac #pracbaza #kredythipoteczny
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Ile zarabiasz?
Słuchaj ojca bo dobrze ci radzi, te kilka miesięcy nic nie zmieni a możesz oszczędzić grube siano na kapitale (jeśli program nie wejdzie i będą spadki cen) albo odsetkach (jeśli program wejdzie i będą dopłaty do kredytów) - MRiT pcha dopłaty kolanem, pokusa nadużycia w społeczeństwie silna więc jest to samospełniająca się przepowiednia. W wakacje będzie już wiadomo czy wejdą czy nie wejdą i
@mirko_anonim: pisz wprost ile bo powyższe nic nikomu nie mówi
@mirko_anonim: tak tak. Nie przesadzaj już, bo kolejny, który robi z siebie ofiarę. Masz zakaz przyprowadzania gości rozumiem? I kolejny wykopek, który pewnie myśli, że ŻADNA dziewczyna nie będzie nim zainteresowana, bo mieszka z rodzicami. Bzdury totalne, ale trzymajcie się jeden z drugim takiej
@Yuri_Yslin:
@Mathas: nie, nie jest to IT
Zarabiam aktualnie około 8k netto, zaraz podwyżka i ok 9k netto. Możliwe, że do tej kwoty wpadnie też dodatkowo jakieś 800zl, czyli ok 10k netto, ale zakładam raczej te ok.
młodszy brat to samo , no do siostry się trochę czepiają ale z nas najmłodsza jest. TO że w związku nie wyszło niekoniecznie musi wynikać z mieszkania z rodzicami. Aktualnie najtańsze komercyjne kredo to 6 % z hakiem. Jest opcja na niższe w najbliższych
@mirko_anonim: Jak na Podlasie to zarobki może i ok, kredyt pewnie dostaniesz - ale na szukanie dziewczyny na tym Podlasiu to tak średnio bym powiedział bo sikorki
Widać, że nie masz pojęcia o czym piszesz, jeżeli sugerujesz, że nie ma kobiet na Podlasiu. Oczywiście, że są
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi