Wpis z mikrobloga

@mariusz-madejczyk: ja nie jestem rozczarowany. Media typu ruspublika są wylęgarnią kłamstw i taniej propagandy. Wystarczą ostatnie przykłady robienia newsów na śmierci ojca Romanowskiego, posła co miał udar od wydarzenia na którym go nie było czy inne.

Pójście tam to tylko legitymizowanie takiego patologicznego pseudodziennikarstwa.
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: widocznie Rafałek nie jest masochistą i nie lubi być publicznie upokarzany. Nikogo nie przekona a tylko straci. Trzeba mieć szacunek zważywszy na to że Trzaskowski nie jest rekinem medialnym i maszyną do orania pisowców ale bez tragedii.
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: nie zgodzę się, betonu pisowskiego bardziej do siebie nie zniechęci, ale teraz daje amunicję, żeby w niego walić, że stchórzył przed republiką. Tak samo jak 5 lat temu nie poszedł do tvpis. Wiadomo, że byłaby ustawiona, ta też będzie. Kto na niego głosuje raczej to rozumie. Tu chodzi o resztę. Dobrze się przygotować i być merytorycznym, nawet w takim szambie, wyborcy niezdecydowani nie będą potem mieć niesmaku, że boi
  • Odpowiedz
nie idzie na “debatę” do Republiki.

@mariusz-madejczyk: dokładnie, tę stację trzeba omijać i ignorować, zamiast robić z niej jakiekolwiek medium z którym trzeba się liczyć ¯\(ツ)/¯

I to nie kwestia oglądalności, tylko etyki tych "dziennikarzy"
  • Odpowiedz
@xfin: Stacja taka czy inna, ogląda ją wielu zawiedzionych wyborców PiS z przyzwyczajenia. Oni wcale nie wstawią się za Mateckim, Czarnkiem czy Tarczyńskim tak, jak kiedyś potrafili za Morawieckim czy Kaczyńskim - to już nie jest ich PiS. Tu jest dużo większy potencjał łowienia zbłąkanych duszyczek, niż był 5 lat temu w debacie. Ale Trzaskowski nawet nie próbuje udawać, że mu zależy na nowych wyborcach, jedyny krok w stronę pozyskania
  • Odpowiedz
@Kosedek: tylko idziemy wtedy w postępowanie typu "cel uświęca środki" - czyli mimo nieetycznego charakteru stacji i dziennikarzy/producentów sankcjonujemy jej działalność swoją obecnością.

Za co? Za (być może) potencjalnych parę procent poparcia?

Ja generalnie jestem oburzony, że ktokolwiek poza naturalnie powiązanymi z TV Republika działaczami i politykami pis się tam pokazuje
  • Odpowiedz
Żałosne to jest pomaganie tej obrzydliwej polskiej wersji russia today w budowaniu wizerunku stacji informacyjnej.
  • Odpowiedz
@mariusz-madejczyk: jeszcze trzeba pamiętać że współwłaścicielem republiki jest sam Naczelnik przez spółkę srebrna.

Troche jakby Stanowski organizował debatę dla siebie i innych kandydatów w kanale zero.
  • Odpowiedz
@xfin: To powiedz mi, jak mniejsi kandydaci, czy nawet po prostu działacze społeczni, mają wyjść do nowego elektoratu, albo po prostu poza swoją bańkę? Bo do Republiki biorą naprawdę wszystkich jak leci, od lewicowych aktywistów po zatwardziałych konserwatystów. I nie wiem, jak lepiej można działać na szkodę Republiki, niż podbierając PiS 2-3% poparcia - nie chodząc tam i nie broniąc swoich przekonań, nie konfrontując, tylko utwierdza się widzów Republiki, że
  • Odpowiedz