Wpis z mikrobloga

#ai #programista15k #gielda

Pękła bańka AI.

To takie samo stwierdzenie, jak to, że jest kryzys w branży IT ze względu na to, że AI zabiera pracę programistom.

Otóż mówię jak jest:
- Programiści mają trudniej znaleźć pracę ze względu na gospodarkę (w tym stopy itd). To że nie startują nowe projekty. AI tutaj nie ma prawie żadnego wpływu (a nawet może pozytywny, bo część dobrych programistów poszło robić AI).
- To że teraz spółki związane z AI mają spadki, to przyczyna, że wszystko spada.

Oczywiście nie mówię, że nie ma bańki na AI. Ale teraz ona jeszcze nie pękła.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mk321: wszyscy mają ciężej przez wiele czynników, panika służy tylko i wyłącznie do wyleszczania ulicy, nie będzie też żadnych kryzysów bo w kryzysie jesteśmy, tylko obecnie i mądre głowy i działania zabezpieczające, pozwoliły na coś takiego jak "rozwlekły kryzys" by go łatwiej przetrwać. Kto już trochę żyje na tym świecie, wie jak to wygląda.
  • Odpowiedz
@mk321: Myślę że każdy sobie z tego zdaje sprawę oprócz tych których IT nie chciało lub są zwyczajnie zazdrośni i modlą się na upadek branży😊
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@nad__czlowiek stąd, że wszystko na to wskazuje. Tak, używałem. Tak, używałem, nawet własne pisałem. To wy fanatycy AI gadacie farmazony nie mając pojęcia o IT.

Trochę posiedzieliście bawiąc się w vibe coding i myślicie, że to już.

A twoje twierdzenie, że midzi są całkowicie zbędni, to albo ignorancja albo trolling.
  • Odpowiedz