Aktywne Wpisy

janek_kombajnista +174
źródło: temp_file3520846004003778783
Pobierz
natalia-roslon +204
Ta kobieta ma takie zasięgi i zbiera tak ogromny poklask wśród #polskieonuce że jestem przerażona. W komentarzach istne piekło, wszyscy popierają jej kocopoły, całe rzesze absolwentów uniwersytetu chłopskiego rozumu. Dwa dni temu jak zaczęła sie akacja polskieonuce, byłam w szoku jak wiele Polaków a nie ruskich trolli tęskni za ruskim butem, ale teraz jestem już totalnie wywalona z kubotów na ziemię, leżę na podłodze i nie wierzę. Marzę, żeby tej
źródło: 1000040498
Pobierz

Pękła bańka AI.
To takie samo stwierdzenie, jak to, że jest kryzys w branży IT ze względu na to, że AI zabiera pracę programistom.
Otóż mówię jak jest:
- Programiści mają trudniej znaleźć pracę ze względu na gospodarkę (w tym stopy itd). To że nie startują nowe projekty. AI tutaj nie ma prawie żadnego wpływu (a nawet może pozytywny, bo część dobrych programistów poszło robić AI).
- To że teraz spółki związane z AI mają spadki, to przyczyna, że wszystko spada.
Oczywiście nie mówię, że nie ma bańki na AI. Ale teraz ona jeszcze nie pękła.
@mk321: to, plus horrendalny overemployment podczas covidu. Tylko tyle i aż tyle
Iksde
Trochę posiedzieliście bawiąc się w vibe coding i myślicie, że to już.
A twoje twierdzenie, że midzi są całkowicie zbędni, to albo ignorancja albo trolling.