Aktywne Wpisy
1dlaczegoja1 +5
#slubodpierwszegowejrzenia
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym
Viola powinna zostać ekspertką. Czego ta Karolina właściwie chce od Kołcza? Co on takiego zrobił? Że powiedział "starajmy się dobrze wypaść w programie"? To taki grzech? Na jakiej podstawie sądzicie, że poszedł do programu po zasięgi? Gdyby Karolina chciała z nim być to myślę że byliby małżeństwem i za 20 lat. I też powiedzielibyście że on tylko udaje i wcale nie chce żony?
Prawdę mówiąc, Kołcz jest jedynym sensownym

astin +105
Jakim cudem klub ze striptizem wykorzystuje płytę Rynku do rozłożenia dywanu i barierek zapraszających do klubu? xD
#wroclaw
#wroclaw
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Dawno nie publikowałem materiałów z projektu "Miasta stojące murem", ale czas to zmienić . Lubin to miasto znane przede wszystkim z kopalni miedzi KGHM, natomiast mnie przyciągnęły tam pozostałości murów obronnych, których zachowało się naprawdę sporo.
Zapraszam do znaleziska
Kilka informacji o Lubinie:
- Do dzisiaj zachowało się ponad 500 metrów miejskich murów obronnych oraz około 150 metrów murów dawnego zamku
- We wschodniej części starego miasta istniał zamek, aktualnie zobaczyć można odbudowaną w XVIII wieku kaplicę zamkową
- Budowę kościoła Matki Bożej Częstochowskiej rozpoczęto w XIV wieku, ale w 1945 roku została zniszczona. W jej wnętrzu zobaczyć można renesansową ambonę z XVII stulecia.
- Bardzo ciekawym miejscem jest Park Leśny, gdzie mieści się oddział Muzeum Historycznego, a w nim replika wnętrza ORP Orzeł
------------------------------------------
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #antekpodrozuje
Jeśli chcesz, żebym Cię wołał w przyszłości, to zostaw plusa pod odpowiednim komentarzem poniżej :)
Jeśli masz ochotę postawić mi przysłowiową kawę to kliknij w link
Dzięki :)
#antekpodrozuje #polska #podroze #podrozujzwykopem #lubin #dolnoslaskie #turystyka #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #zainteresowania
źródło: 000b
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
@Moron: Ale Lubin i Lublin to dwa różne miejsca jednak...