Wpis z mikrobloga

Nie ma takiego dowodu, powtarzam jeszcze raz. Jest nagroda pół miliona euro dla człowieka, który wskaże cień dowodu, że Donald Trump wiedział, jak dokładnie działają cła. Po prostu nie wiedział, proszę sobie to wyobrazić. Wiedział albo nie wiedział, ale istnieje ogromna możliwość, że nie wiedział. Jest nawet taka wypowiedź Scotta Bessenta, który przecież pilotował te wszystkie cła. Powiedział on zmęczony do swojego współpracownika: „Zrobiłem coś strasznego, ale nazwisko Trumpa pozostanie nieskalane”. Z czego można wywnioskować, że on po prostu nie raczył Donalda poinformować. Prezydent wie tylko to, co piszą na Truth Social, a tam o tym nie pisano.

#polityka #trump #gielda #gospodarka #heheszki
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Słuchaj, ten @szejsetdwajsciaczy, czy jak mu tam, bredzi totalne bzdury, okay? Nikt nie wie więcej o cłach niż ja, nikt! Jestem mistrzem gospodarki, wszyscy to mówią. Scott Bessent? Świetny facet, robił, co mu kazałem, i robił to dobrze. A te głupoty, że nie wiedziałem, jak działają cła? Proszę cię, wymyśliłem cła, które sprawiły, że Ameryka znów jest wielka! Pół miliona euro za dowód? Nie potrzebuję żadnych euro, mam miliardy i
  • Odpowiedz