Aktywne Wpisy

klefonafide +2
Jutro wpada do mnie kumpel na kawę.
Co kupić na przekąskę?
Kupiłbym paluszki, bo je bardzo lubię i jem ich dużo, ale wiele osób za nimi nie przepada. Nie wiem co ludzie jedzą na takich spotkaniach xD
#kiciochpyta
Co kupić na przekąskę?
Kupiłbym paluszki, bo je bardzo lubię i jem ich dużo, ale wiele osób za nimi nie przepada. Nie wiem co ludzie jedzą na takich spotkaniach xD
#kiciochpyta
lx200 +8
https://itwiz.pl/polskie-uczelnie-zmuszone-do-ograniczania-przyjec-na-studia-it/
I co kodoklepaki już czujecie jak zostaniecie zwolnieni i będzie potrzebne tylko top 10% najbardziej wykształconych programistów z najlepszych uniwersytetów?
#programowanie #programista15k #informatyka #kryzysit #pracait #medycyna #lekarski
I co kodoklepaki już czujecie jak zostaniecie zwolnieni i będzie potrzebne tylko top 10% najbardziej wykształconych programistów z najlepszych uniwersytetów?
#programowanie #programista15k #informatyka #kryzysit #pracait #medycyna #lekarski

źródło: Screenshot_20250405_125153_Chrome
Pobierz
#gielda
Monkey Neuron activasion się robi żeby nie kupować jak jest strach
@Jestem_robotem123: mówienie o zwinięciu globalizacji to jak mówienie o cofnięciu odkryć geograficznych. Albo cofnięciu handlu morskiego.
@3x32: No ja wiem ze to jest argument 99% ludzi. Zawsze jak spada to rośnie. A nie myślicie czemu spada.
@hrabia_ponimirski: niezła bzdura, globalizacja nie jest czymś danym raz na zawsze, ma swoje cykle
Aha, i wycofujemy cła jeszcze przed QE
Jakby rządził Biden i stara ekipa byłoby jak mówisz ale teraz niewiadomo.
Mam wrażenie że Trump szykuje powoli się na kryptowalute USA (jakąś nowa) która będzie działała na równi z dolarem jako środek płatniczy.
Oni mogą chcieć rozpieprzyc dolara i tak pozbyć się długu.
Ogólnie Trump jest kompletnie nieprzewidywalny trochę jak Putin. Coś tak knuje
Ogólnie to zaczyna wyglądać jak sojusz USA z Rosją kontra reszta świata
@Jestem_robotem123: globalizacja nie jest jakimś abstrakcyjnym tworem wymyślonym przez elity
Zmiany technologiczne pozwoliły na wymianę handlową na ogromną skalę i ludzie z tego korzystają. Rosja została obłożona setkami sankcji a i tak nie udało się wyłączyć ich ze światowego handlu. Pomysł że można się cofnąć w rozwoju i będzie tak jak było jest utopijny. Korea Północna jest
@hrabia_ponimirski: przez wieki kraje bywały bardziej
Trump idzie na pełną wojnę handlową z resztą świata a wykopki piszą jakieś bajki że wszyscy do poniedziałku o tym zapomną xD
@tubkas12
Trump to nie jest jakiś geniusz szachów 5D tylko skończony kretyn który myśli że jak siedzi z sterami najsilniejszego kraju świata to wszyscy mu z radością zrobią gałę z połykiem xD
@KoltajlPszeniczny: No o to mi chodzi. Jak co chwile wydarza się co dziwnego na świecie i rynki zwykle szybko odbijają to łatwo pomyśleć ze rozgryzlo się system i że zawsze tak będzie, a tu nie ma do czynienia z paniką tylko w zasadzie z urealnianiem cen firm USA
@Jestem_robotem123