Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 39.7% (93)
- Nie 39.3% (92)
- Nie wiem 20.9% (49)

KarnetNaGlony +65
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

#gielda
Monkey Neuron activasion się robi żeby nie kupować jak jest strach
@Jestem_robotem123: mówienie o zwinięciu globalizacji to jak mówienie o cofnięciu odkryć geograficznych. Albo cofnięciu handlu morskiego.
@3x32: No ja wiem ze to jest argument 99% ludzi. Zawsze jak spada to rośnie. A nie myślicie czemu spada.
@hrabia_ponimirski: niezła bzdura, globalizacja nie jest czymś danym raz na zawsze, ma swoje cykle
Aha, i wycofujemy cła jeszcze przed QE
Jakby rządził Biden i stara ekipa byłoby jak mówisz ale teraz niewiadomo.
Mam wrażenie że Trump szykuje powoli się na kryptowalute USA (jakąś nowa) która będzie działała na równi z dolarem jako środek płatniczy.
Oni mogą chcieć rozpieprzyc dolara i tak pozbyć się długu.
Ogólnie Trump jest kompletnie nieprzewidywalny trochę jak Putin. Coś tak knuje
Ogólnie to zaczyna wyglądać jak sojusz USA z Rosją kontra reszta świata
@Jestem_robotem123: globalizacja nie jest jakimś abstrakcyjnym tworem wymyślonym przez elity
Zmiany technologiczne pozwoliły na wymianę handlową na ogromną skalę i ludzie z tego korzystają. Rosja została obłożona setkami sankcji a i tak nie udało się wyłączyć ich ze światowego handlu. Pomysł że można się cofnąć w rozwoju i będzie tak jak było jest utopijny. Korea Północna jest
@hrabia_ponimirski: przez wieki kraje bywały bardziej
Trump idzie na pełną wojnę handlową z resztą świata a wykopki piszą jakieś bajki że wszyscy do poniedziałku o tym zapomną xD
@tubkas12
Trump to nie jest jakiś geniusz szachów 5D tylko skończony kretyn który myśli że jak siedzi z sterami najsilniejszego kraju świata to wszyscy mu z radością zrobią gałę z połykiem xD
@KoltajlPszeniczny: No o to mi chodzi. Jak co chwile wydarza się co dziwnego na świecie i rynki zwykle szybko odbijają to łatwo pomyśleć ze rozgryzlo się system i że zawsze tak będzie, a tu nie ma do czynienia z paniką tylko w zasadzie z urealnianiem cen firm USA
@Jestem_robotem123