✨️ Obserwuj #mirkoanonim Siema, Zmieniłem pracę po wielu latach (ponad 10) w fajnym miejscu (nie dla kasy, a dlatego, że zamykały się projekty - tej firmy już prawie nie ma w PL), i w nowej pracy po 5 miesiącach mam już wszystkiego dość. Nikt mnie nie wdrażał, nikt nie pomaga, wszystko wydzieram sobie sam. Czuję dużą niechęć. Ciężko mi się śpi w nocy. W zespole atmosfera też niedobra. 1 osoba z teamu są na wypo, menago stosuje mikromenadżment lvl hard. 'Pomoc' na granicy mobbingu, ale nie winię kolegów bo przepracowani. Toksyczny menago w pakiecie.
Kasa: miałem 12k brutto, mam 13k brutto. UoP. Żaden Rockefeller ze mnie, ale dla mnie to uczciwa kasa.
Pytanko do Was: 1. Czy lepiej wypowiedzieć umowę w ciemno i szukać dalej (szukam od 2 miesięcy, ale nie jestem wybredny i znam niemiecki i francuski + ang, więc robote na przeczekanie za te 4.5-5k netto raczej znajdę, żeby nie pruć poduchy). Mam poduchę na 9-10 miesięcy skromnego życia, ale szkoda mi tej kasy - wolę nadpłacić kredo.
2. Czy jednak zacisnąć zęby i wytrzymać jeszcze trochę, aż nie znajdę Nie chce mi się żyć, wstawać rano do tej pracy i tych ludzi, i robię swoje, ale coraz mniej chętnie. 3. Czy opcja Nr 3, iść do lekarza prosić o miesiąc zwolnienia z powodu stresu. I na takim zwolnieniu intensywnie szukać pracy+odetchnąć.
Nie chciałem nikogo dołować, przepraszam Was za złą energię.
Czy był ktoś z Was w podobnej sytuacji? Brać L4 na stres? Mam bardzo duże poczucie winy, wydaje mi się cały czas, że to naciągane (nigdy nie brałem chorobowego), ale jawi mi się to jako marzenie. Nie myślę o niczym innym jak możliwość wyłączenia tego je...ego kompa i pójście do lasu na spacer :(
Nie mam do kogo napisać i komu się wyżalić. Rodzice myślą że wszystko jest ok, bo nie chcę ich obciążać. Dlatego piszę do Was. Dzięki za przeczytanie tego
@mirko_anonim: skoro masz poduszke, realne szanse na znalezienie czegos na chwile, a robota sprawia, ze masz ochote strzelic sobie w leb, nie ma sensu sie katowac. Stres odbija sie na zdrowiu. Walnil L4 na ile sie da, szukaj czegos znosnego, a jesli nawet sie nie uda - to czegokolwiek
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki za odpowiedź Cumplu. Chyba myślę tak samo, poprostu jeszcze nigdy nie byłem w takiej sytuacji. Cały czas wydaje mi się że to 'oszustwo', ale czuję że to jedyna opcja. Dzięki :)
A wy tam w tym Zamościu nie wiecie jak wyglądają logotypy? Pierwsze miasto z AI graficzką! (。◕‿‿◕。) Cóż za inwencja twórcza mieszkańców. #zamosc #heheszki
Siema,
Zmieniłem pracę po wielu latach (ponad 10) w fajnym miejscu (nie dla kasy, a dlatego, że zamykały się projekty - tej firmy już prawie nie ma w PL), i w nowej pracy po 5 miesiącach mam już wszystkiego dość.
Nikt mnie nie wdrażał, nikt nie pomaga, wszystko wydzieram sobie sam. Czuję dużą niechęć. Ciężko mi się śpi w nocy.
W zespole atmosfera też niedobra. 1 osoba z teamu są na wypo, menago stosuje mikromenadżment lvl hard. 'Pomoc' na granicy mobbingu, ale nie winię kolegów bo przepracowani. Toksyczny menago w pakiecie.
Kasa: miałem 12k brutto, mam 13k brutto. UoP. Żaden Rockefeller ze mnie, ale dla mnie to uczciwa kasa.
Pytanko do Was:
1. Czy lepiej wypowiedzieć umowę w ciemno i szukać dalej (szukam od 2 miesięcy, ale nie jestem wybredny i znam niemiecki i francuski + ang, więc robote na przeczekanie za te 4.5-5k netto raczej znajdę, żeby nie pruć poduchy). Mam poduchę na 9-10 miesięcy skromnego życia, ale szkoda mi tej kasy - wolę nadpłacić kredo.
2. Czy jednak zacisnąć zęby i wytrzymać jeszcze trochę, aż nie znajdę
Nie chce mi się żyć, wstawać rano do tej pracy i tych ludzi, i robię swoje, ale coraz mniej chętnie.
3. Czy opcja Nr 3, iść do lekarza prosić o miesiąc zwolnienia z powodu stresu. I na takim zwolnieniu intensywnie szukać pracy+odetchnąć.
Nie chciałem nikogo dołować, przepraszam Was za złą energię.
Czy był ktoś z Was w podobnej sytuacji? Brać L4 na stres? Mam bardzo duże poczucie winy, wydaje mi się cały czas, że to naciągane (nigdy nie brałem chorobowego), ale jawi mi się to jako marzenie.
Nie myślę o niczym innym jak możliwość wyłączenia tego je...ego kompa i pójście do lasu na spacer :(
Nie mam do kogo napisać i komu się wyżalić. Rodzice myślą że wszystko jest ok, bo nie chcę ich obciążać. Dlatego piszę do Was. Dzięki za przeczytanie tego
#pracbaza #korpo #wypalenie #mobbing #kiciochpyta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Co robić?
Dzięki :)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi