Wpis z mikrobloga

Korzystał ktoś z ModernClimb i może dać opinię? Chciałbym podnieść poziom swojego boulderingu na nowy poziom, ale nie mam wystarczającej wiedzy ani doświadczenia z treningiem, a moi partnerzy wspinaczkowi są mniej więcej na moim poziomie.

Dzieki za odpowiedz

#bouldering #wspinaczka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RamzesXIII: Konrad ma dość modernistyczne podejście do treningu, głównie nacisk na siłę palców i zwiększenie parametrów. Chłopak korzystał parokrotnie, ale akurat nie ma zacięcia do zawodów, więc trochę jako ciekawostką, trochę jako wyznacznik formy i nakreślenie sobie osobistych celów. Jak się jest zawodnikiem lub w tą stronę zmierza, to warto skorzystać, aby poznać od strony matematycznej swoje osiągi i możliwości. Ale to tyle co z relacji chlopaka wiem
  • Odpowiedz
@RamzesXIII: Mój chłopak miał, ale on miał swój sposób na trening i nie wiem, czy aż tak zależne to było od wyników z MC. Na pewno wziął sobie za cel wzmocnienie siły palców, kupił jakieś chwytki do treningów, więc przynajmniej został uświadomiony. Miał też porównianie z perspektywy paru lat swoich parametrów paluchów, siły bickow i innych takich.
  • Odpowiedz
  • 0
@uytx:@Onedayfull Aktualnie zajmuję się tylko boulderingiem. Teraz chodzę na scianke, która ma swoje własne wyceny, więc trudno powiedzieć. Na poprzedniej boulderowni V6 był moim maksymalnym poziomem, który zajmował kilka sesji, a większość czasu spędzałem na V4 i V5. Obecnie mieszkam w UK.
  • Odpowiedz
@RamzesXIII: Na moje to potrzebujesz w takim razie kogoś kto będzie mógł na ciebie zerkać i poprawiać twoją technikę. Może to być mocniejsza ekipa kumpli, może to być trener na sekcji.. no ale ktoś musi na ciebie zerkać. Na 100% masz tyle do poprawy na tym polu, że nie szukałbym trenerów online, którzy nie mogą cię korygować. Ale to moje zdanie.
  • Odpowiedz
@RamzesXIII: Zrobiłem testy u niego i robiłem rozpiskę według zaleceń. Na początku sezonu mój fizjo powiedział że mam zajechane palce po tym treningu. Czy czułem jakiś progress? Mi nie siadło totalnie ale niektórym może pomóc. Ja mam bardzo sceptyczne podejście do tych testów. Wychodzi, że siła moich palców jest na poziomie 6c a sam mam zrobionych kilka palczastych VI.5+.
  • Odpowiedz