@smutny_przerebel A gdy przyszedł czas że potrzebowaliśmy węgla za jakąkolwiek cenę, to się okazało że w kraju nie ma i trzeba było kupić od wrogiej nam Rosji. Mistrzowie.
@smutny_przerebel: konfederosja to jest w ogóle jakaś abominacja jeżeli chodzi o węgiel - ja jeszcze pamiętam jak Korwin przy akompaniamencie kucy p-------ł że do górników należy strzelać. A teraz są wielkimi obrońcami górnictwa.
Swoją drogą to mam znajomego którego stary był górnikiem i był w związkach - opowiadał nam jak stary się specjalnie u--------ł z kolegami węglem przed protestami żeby sprawiać wrażenie że górnicy to biedni przepracowani ludzie co się
@smutny_przerebel: Nikt nie zrobi drastycznej rewolucji, niby w górnictwie masz 75 tys. ludzi, z rodzinami to będzie z 250 tys. ludzi czyli 0,6% populacji, dużo nie dużo, ale licząc region i innych którzy są związani z górnictwem kulturowo to już będzie z 4,5 mln ludzi. Żaden rząd nie zrobi tego jedną uchwałą, w formie jakiejś szybkiej reformy bo te 4,5 mln by ich rozniosło.
spowodowałoby to ogromny kryzys (i nawet nie chodzi mi o gospodarkę jako taką, ale o prawdopodobne setki tysięcy ludzi odciętych nagle od pensji).
@JuliuszSlowacki: powolutku wygaszamy górnictwo, kiedyś pracowało przy nim ponad 800k ludzi ( łącznie z firmami powiązanymi ) Teraz ta liczba oscyluje w okolicach 300k ludzi.
@walciak: Usunięcie konta nie doda bojowości. Nigdzie nie napisałem że jestem bojowy. Zluzuj trochę bo ci żyłka w dupie pęknie harcerzyku internetowy xD
Swoją drogą to mam znajomego którego stary był górnikiem i był w związkach - opowiadał nam jak stary się specjalnie u--------ł z kolegami węglem przed protestami żeby sprawiać wrażenie że górnicy to biedni przepracowani ludzie co się
Ale nawet dając im spore odprawy
@JuliuszSlowacki: powolutku wygaszamy górnictwo, kiedyś pracowało przy nim ponad 800k ludzi ( łącznie z firmami powiązanymi ) Teraz ta liczba oscyluje w okolicach 300k ludzi.
@JuliuszSlowacki: nie do górników a do protestujących niszczących mienie, górnicy byli tam jako przykład
@szejas: to była chyba afera że nawet taniej z Australii przywozić węgiel do polski niż go kopać u nas xd
@Amatorro: jakios tsy mu nie przeszkadzaja
Zluzuj trochę bo ci żyłka w dupie pęknie harcerzyku internetowy xD