Wpis z mikrobloga

Wymiana SIM na eSIM w sieci #play to jakiś dramat - najpierw nie mogłem tego zrobić w aplikacji Play24, wyrzucało komunikat, że muszę mieć w telefonie włożoną kartę z właściwym numerem (no miałem, innej nie posiadam). Zadzwoniłem na infolinię - nie mogą zrealizować tej usługi, muszę iść do salonu. Zaszedłem do salonu - prawie się udało, dostałem maila z dokumentami do aktywacji eSIM, ale żeby je otworzyć, trzeba wpisać hasło "które dostaniesz SMSem" - nie dostałem SMSa. Na szczęście hasło można przypomnieć kodem *876# - otóż nie, wbiłem ten kod, wywaliło błąd z dopiskiem "aby się dowiedzieć dlaczego nie możesz użyć tego kodu, wejdź na play.pl". No nic, zadzwoniłem na infolinię, żeby zapytać "w jaki sposób mogę uzyskać to hasło do otworzenia eSIM"? Pani powiedziała mi, że mam po prostu wejść w załącznik i zeskanować kod QR i tym sposobem eSIM zadziała xD Mówię jej, że jak mam otworzyć ten załącznik, jak potrzeba hasła i właśnie w tej sprawie dzwonię? "Eeeeeeeeeee"
No nic, muszę jutro znów pojechać do tego salonu, ciekawe jaka tym razem udręka mnie czeka ( ͡° ʖ̯ ͡°) #zalesie #telefony
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach