Aktywne Wpisy

agiller +494
Pamiętajcie mirki i mirabelki, jeśli będziecie chcieli pokazać dzieciom jak turlać się ze sporej górki to sprawdźcie czy po drodze nie ma jeżyn. ( ͡° ͜ʖ ͡°). Właśnie czekam na tomograf gałki ocznej bo kolec mi przejechał po niej. :D Krwi z rozcięcia było tyle że 2 paczki chusteczek poszły a kurtka do prania. Suma summarum córki w płacz i boją się podejść zamiast śmiać się jak stary
źródło: 26437
Pobierz
Ciameq +155
Witajcie Mircy. Piszę ku przestrodze. Dziś w stojące auto mojego taty przydzwonił gość. Gdy usłyszał, że tata nie chce się "dogadać" tylko wzywa policję to uciekł z miejsca zdarzenia. Szczęście, że tata od razu jak wysiadł zrobił zdjęcie tablicy. Mając cały czas telefon w ręku zdążył zrobić również zdjęcie jak tamten odjeżdża w "siwą" dal. Okazuje się, że jak ktoś nie ucieka od razu to nie znaczy, że zaraz nie zacznie... W
źródło: IMG_3582
Pobierz

Poszlam sobie z rodzinką i znajomymi w niedzielę do NFM we Wrocławiu. Wzięłam ze sobą miernik promieniowania Radiacode 102 i moim oczom ukazały się pomiary rzędu 300uR/h. To o 30 razy więcej niż promieniowanie tła. Long story short, jak już policzyłam że to trochę sporo to zgłosiłam do Państwowej Agencji Atomistyki a ta do Wojewódzkiego Centrum Zarządzania Kryzysowego, a ci do Straży Pożarnej. I teraz tłumaczyłam się miłej pani dyspozytorce dlatego nie zadzwoniłam bezpośrednio do nich.🙃
Jak ktoś miał dzisiaj koncert w NFM to przepraszam :(
#wroclaw #radiacja #bezpieczenstwo #promieniowanie
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzhttps://gazetawroclawska.pl/promieniowanie-w-nfm-we-wroclawiu-grupa-chemiczna-sprawdza-czy-doszlo-do-skazenia-robia-pomiary-forum-zostalo-zamkniete/ar/c1p2-27422027?fbclid=IwY2xjawJXeENleHRuA2FlbQIxMQABHXdT-oHZioqZ9PaKKTOIiCZyRCVWiYJXnk9vWx8kk19GBonSPWCu-U7j5w_aem_vHHc3OQDCvI9lmRRvOqJbA
@Iskald: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: wykop
Pobierz@Iskald:
Na szczęście nie skończyło się tak jak z pewnym gościem i rurką w silniku
@Iskald: Ale... po co? Masz jakąś paranoję?