Wpis z mikrobloga

Jestem spedytorem międzynarodowym drogowym od 6 lat, współpracuje z firmami lotniczymi w DE, także wypadałoby też coś zaczerpnąć informacji o tym :P.

Jakiś kurs polecacie ewentualnie stronę z google?
W przyszłości kto wie, może chciałbym też pracować jako spedzio lotniczy, bo drogówka już troszkie męczy.

Dziękuje za odpowiedzi :P

#spedycja #spedycjalotnicza #spedytor #trans #transport
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Qtko: no to na lotniczym jako operacyjny zarobisz mniej niż na drogówce jeżeli masz dobrych klientów.
Spedytor lotniczy najczęsciej obsługuje klientów firmowych i tyle, tak to działa.
  • Odpowiedz
@Qtko: mam paru znajomych w lotniczym. Kazdy z nich własnie narzeka na $$$ , z 2 różnych firm.
7.5-9k netto to już jest dla specjalistów z dodatkami. Umowa o pracę.

Początkujący ? nie wiem ? 4k ? 5k ? i to jak ktoś cię przyjmie, bo pewnie chętnych na 1 miejsce 100000, bo każdy myśli że bedzie 20k zarabiał, a niestety rzeczywistośc jest inna (w Polsce).

Są też pewnie co
  • Odpowiedz
@Qtko: rób to na czym się znasz. Jezeli w drogówce kasa sie zgadza, to tam zostań. Masz doświadczenie , wiedzę , własną baze klientów i poważanie.
Zaczynając od zera w lotniczym jesteś nikim, zaczynasz jak student.

Kursy? a na co to ? robotę dostaniesz jak masz ang C1 , dyplom, zaskoczysz z osobą która będzie cie rekrutowała, masz dośw w drogówce czyli to też plus. Żaden kurs w necie ci nic nie
  • Odpowiedz