Wpis z mikrobloga

@ElektrykWannaBe: Inżynierka taka budowlana/instalacyjna w Polsce to wg. mnie jedno wielkie nieporozumienie(poza pewnymi wyjątkami).
Robiłem jako inż. bud. na liniach NN (pare lat temu, kwota, którą podałeś wtedy była sennym marzeniem tak na marginesie) - ogólnie porażka. Delegacje 100%, ciśnienie ma robote, non-stop za kółkiem, jak małpa w cyrku, papierologii co nie miara, cokolwiek sie sp---oli nawet nie z Twojej winy to zj--ba z 5 kierunków xD.
Mam paru znajomych
  • Odpowiedz
brzmi jak typowa praca w Polsce, niezależnie od branży

@taktoto: wiadomo, na wykopie tylko IT, lekarze i prawnicy powinni zarabiać grube siano, pozostali niech żrą gruz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ogólnie tak, zawody techniczne/inżynieryjne wymagające ukończenia konkretnych studiów itp. mogłoby się wydawać, że powinni liczyć na lepsze zarobki, a tu zderzenie z rzeczywistością ¯\(ツ)/¯. To i tak troche szerszy temat.

Mam znajomych co robią na tym
  • Odpowiedz
@ElektrykWannaBe: Dużo masz doświadczenia w zawodzie? Szkoda chyba marnować wiedzę na siedzenie w korpo, ale spora szansa, że na stanowisku klepacza faktur wyciągniesz więcej. Ewentualnie wyjazd za granicę i stawki w euro, ale nie wiem jak z ewentualnymi certyfikatami i tak dalej.
  • Odpowiedz
@Stefan_ciastko: bardzo dobrze Cię rozumiem, bo mam dokładnie te same doświadczenia. A teraz gdzie udało Ci się wylądować jeśli to nie tajemnica?( ͡° ͜ʖ ͡°)

Generalnie już raz tutaj o tym pisałem, ale zostałem zjechany, że to nie prawda.
Mam kupla w it, który zajmuje sie adminowaniem w korpo. Gość siedzi ciagle w chacie na zdalnym i gra w gry - to jest autentyczna sytacja. Jak
  • Odpowiedz
@ElektrykWannaBe:

A teraz gdzie udało Ci się wylądować jeśli to nie tajemnica?( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz od roku projektuje elektryke na rynek niemiecki glownie dewelopera/uslugowe, robie tylko pliki dwg i pdfy rzuty/schematy(zadnych wydrukow papierowych projektow ani nic - to robia niemcy u siebie) ogolnie cisza i spokoj ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ostatnie 3 lata robilem w NO jako elektryk.
Apropo - bylem
  • Odpowiedz