Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@majkkali: akurat Ted Lasso i Shrinking to straszny syf.
Z dobrych seriali mają Severance, Kulawe konie, Silos i fundację (chociaż tutaj dziury fabularne psują miejscami odbiór).

Ogólnie to każda platforma ma w większości mega kiepskie produkcje, ale zarazem każda ma kilka perełek dla których kupuje się subskrypcję
  • Odpowiedz
@majkkali:
Tak, u mnie w pracy jak ktoś mówi o jakimś serialu/filmie to coś z Netflixa ewentualnie z HBO Go. A jak polecam np. Silos to wielkie oczy jak to na apple tv ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@majkkali bardzo chciałem żeby siło mi się podobało, ale był to straszny gniot, nic się tam nie działo, kompletnie przewidywalny. Pozostałe wymienione spoko, ale nie jakiś przeskok ponad inne streamingi.
  • Odpowiedz
szkoda tylko że nie udostępniają polskich ścieżek językowych

@maniok: w jakimś tam wieku wypadałoby nauczyć się czytać

teksty w stylu "jak czytam nie mogę skupić się na filmie" oznaczają tylko i wyłącznie, że czytasz za mało ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@biauekWladcaJajek jak chcesz babci pokazać, że można lepsze rzeczy obejrzeć niż "m jak miłość" czy "trudne sprawy" to też jej powiedz że w tym wieku mogłaby już umieć coś tam przeczytać
  • Odpowiedz
Jak dla mnie seria mocno podupadła gdy pojawił się Papież Polak i fabularne skręty w lewo

@Majes90: ale tam papież nie przeżył zamachu w 1981 ( ͡° ͜ʖ ͡°) chyba, że pijesz do Adamczyka, mi tam się podoba jego rola. co do skrętów w lewo to pedały i lesbijki były od samego początku :D
  • Odpowiedz
@majkkali: Obejrzałem SIlo. Serial ogólnie ok gdyby nie to, że wszyscy faceci są przedstawiani jako niedorajdy, za których sukcesami stoją kobiety. W prawie każdym odcinku tak było.
  • Odpowiedz
Nawet tego nie pisz. Zrobi się popularny i skończą się darmowe miesiace i zaczną gnioty robić . Na pepperze większość osób twierdzi że na apple nie ma co oglądać i niech taki oficjalny przekaz zostanie. Masy niech oglądają netflixow szajs i nim się cieszą za 60zl mies. a my elitarne towarzystwo Apple tv czyli najlepsze dramaty i wypasione SF.
  • Odpowiedz
@majkkali: pełna zgoda, są lepsi niż obecne HBO, choć do najlepszych seriali HBO (z dawnych lat) podjazdu nie mają.
Jestem zdziwiony, że nikt nie wymienił Disclaimer, moim zdaniem też bardzo dobry serial.
@Gr4bek jeżeli propagandą jest dla Ciebie istnienie ludzi o czarnym kolorze skóry/orientacji innej niż hetero, to tak, zdarzają się takie "skandale". Ale Netflixowej papki tam nie ma, a przynajmniej nie w tym, co oglądałem.
  • Odpowiedz
@majkkali: z apple wszystko spoko, poza tym że oni nie chcą moich pieniędzy. Zmarnowałem ponad 2h, by założyć konto na Apple, gdy pół roku temu (albo rok) była duża promka na A+. Próbowałem się zarejestrować przez PS5, PC, a nawet stare oprogramowanie Apple na pc.
  • Odpowiedz