Widzę, że XTB ubiło wpłaty za pomocą paypal dodatkową prowizją 0,85%, aby promować swoje przewalutowanie przez eWallet. Pytanie jak to wypada na tle walutomatu, ktoś testował? Plus czy kasa między eWalletem, a kontem inwestycyjnym jest przelewana momentalnie czy trzeba coś czekać? #gielda
@bar125: Według moich wyliczeń i wymiany - eWallet wypada bardzo dobrze. Jak wymieniałem usd/pln to na walutomacie był lepszy kurs w danym momencie, ale była to różnica znikoma (do 0,01), którą walutomat zjadał swoją prowizją. Czyli ostateczna finalna kwota uzyskanej waluty wychodziła na korzyść XTB. Nie miałem żadnych problemów podczas przewalutowania oraz późniejszego transferu na rachunek inwestycyjny z eWallet - było to natychmiastowe (robiłem to w tygodniu, wiec nie wiem
@bar125: Na razie jest zajebiście. W ramach eksperymentu w piątek wymieniłem 100 PLN -> 25.8 USD -> 100 PLN + kilka groszy z racji drobnej zmiany kursu pomiędzy wymianami. Kasa między eWallet a kontami maklerskimi śmiga natychmiastowo (w obie strony). Plus karta wirtualna do płacenia w necie. Zobaczymy, jak długo XTB będzie oferować te wymiany bez prowizji.
@AllIseeisdata: przecież jak coś jest bardzo tanie dla klientów to dla akcjonariuszy raczej zła informacja ( ͡°͜ʖ͡°) ja jako akcjonariusz wolałbym żeby mieli wysoką marzę i zarabiali dużo na kliencie
@aeiou12345: Dokładnie tak będzie, kopiuj wklej tak jak to działa np w kontach bankowych czy abonamentach sieci komórkowych. Im dłużej jesteś klientem to tracisz a nowe konta korzystają z wszystkich aktualnych w danej chwili benefitów xD paradoks ale fakt
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
#gielda