Wpis z mikrobloga

Hej,
Chce się zaopatrzyć w krótkofalówkę w razie „w” na trudne czasy.
Co warto kupić ?
#baofeng czy #quansheng ?
Wiadomo że nadawanie na częstotliwościach PMR i tak wiem że te radia są za mocne i mogą zakłócać inne radia.
Mnie interesuje komunikacja na obszarze 2-5km a jak da radę radę to więcej.
Nie będę używał tego na codzień, tylko do awaryjnej komunikacji w razie co..
I nie potrzebuje komentarzy osób z bólem odbytu.
Pzdr dla was
#krotkofalarstwo #survival
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@amper1910 Polecam Tidradio 3, małe świetne radyjko ma faktyczną moc i pojemną baterię, używam od niedawna i jestem mega zadowolony, modulacja dużo lepsza jak w quanshengu i uważam że dużo lepszy odbiór (czułość)
Tylko trzeba za 10zl kupić oryginalną antenę quanshenga do niego bo fabryczna tidradio jest średnia.
Kwaczeng jest raz tańszy i ma słabszą baterie, ja go lubię i też czasem używam ale jak się dużo gada to szybko ta
ApropoDefakto - @amper1910 Polecam Tidradio 3, małe świetne radyjko ma faktyczną moc ...

źródło: 1000007206

Pobierz
  • Odpowiedz
@d0x8h7: cokolwiek kupisz, będzie działało, na te 2 km pogadasz, więcej to CB z konkretną anteną na dachu.
Miałem baofengi, przerabiałem kwaczengi. Posprzedawałem i kupiłem PMRy Motoroli, do gadania między dwoma samochodami jadącymi razem więcej nie potrzeba. Łatwe w obsłudze, nie trzeba nikomu tłumaczyć co do czego. No i plus taki, że nikt się nie przyczepi że nielegalne, można bez obaw gadać w całej Europie.
  • Odpowiedz
@amper1910 na ciężkie czasu nie pomoże Ci najlepszy sprzęt jeżeli nie będziesz umial z niego skorzystać. Lepiej kupić proste radio jak motka t82 i przekazać rodzinie jak z niego korzystać niż skomplikowane go kwaczenga i wykorzystać go osobiście
  • Odpowiedz