Wpis z mikrobloga

38 543,94 - 10,00 - 1,00 = 38 532,94

Poleciałem mocno z treningiem miały być interwały 12x 3:30 po 30s ale zaszła fatalna pomyła przy konfiguracji treningu i zamiast 30 sekund wyszło 300m xd Każde to „30s” wydawało mi się że jest najdłuższy w moim życiu bo tak było. Na precesy umysłowe nie starczyło już energii bo całe zasoby energii szły w nogi, ogólnie to nie byłem z siebie zadowolony bo praktycznie każdy interwał biegłem za wolno dopiero na koniec jak spojrzałem na całkowity dystans to się zdziwiłem że tak dużo wyszło i na interwale pobiegłem tylko 2min gorzej od życiówki na 10 km więc spoko bo gdybym sobie tak zaplanował to raczej takiego tempa bym nie utrzymał. I chyba baterie w czujniku tętna trzeba wymienić bo te wartości podejrzanie niskie wyszły.

#sztafeta #bieganie #biegajzwykopem

Skrypt | Statystyki
legion_9000 - 38 543,94 - 10,00 - 1,00 = 38 532,94

Poleciałem mocno z treningiem mia...

źródło: IMG_7500

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@legion_9000 waga 110kg? To chyba adekwatny wzrost, bo tego nie widać.
I jaka życiówka na dychę? Jak na kogoś zdolnego do przyspieszania do 3:30 to spodziewałbym się okolic 40 minut (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 1
@enron: Wzrost 190 cm, na 10km miałem lekko ponad 51 min 3 tygodnie temu ale to w jakimś leśnym biegu więc biegło mi się trudniej przez miękkie podłoże. Od tego czasu mocno postawiłem na trening nóg, kiedyś sporo na siłowni trenowałem ale od kilku lat trochę ją olewałem, jak zacząłem biegać to już wgl. Moim zdaniem jest to kluczowe jeśli jest się ciężkim, bo utrzymanie większych prędkości przy takiej wadze
  • Odpowiedz
Jak na kogoś zdolnego do przyspieszania do 3:30

@enron: co to za problem 3:30 na krótkim odcinku zrobić?

Ważyłem ponad 90kg, bmi ok 30 wtedy i zrobienie takiego tempa to nie problem a na 10k biegałem 49-50 wtedy
  • Odpowiedz
przy tempie<3:30 trochę mam wrażanie brakuje sprężystości

@legion_9000: no śmiesznie nisko przy ziemi lecisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale to mnie absolutnie nie dziwi przy takiej wadze
  • Odpowiedz
  • 0
@Ark00: na usprawiedliwienie powiem że miałem lekkie zakwasy w nogach bo dzień wcześniej mocna siłkę zrobiłem, właściwie trening miał być testem nowych butów, może jakaś anomalia grawitacyjna wystąpiła w tym miejscu xd
  • Odpowiedz