Wpis z mikrobloga

• 335
@duzy_krotki

Walczy chłop.

A stracił już ze 100 tysięcy złotych przez to, że nie miał tych pieniędzy na lokacie.

Z litości nie będę na SP500 i VWRL przeliczał.
  • Odpowiedz
@Znnn: pleci bzdury z kapelusza. Teraz są jakieś lokaty co jakiścza góra na 4,5-7 procent ale mocno ograniczone limitami pieniędzy - 50, 100, 200k
Sam teraz szukam lokaty i powiem, że jest cienizna straszna. Skończyła sięmoja z ok 6,5% i teraz jestem w dupie, bo z m,oja kasą to mogę mieć jakieś 4,5% teraz, chyba ,ze będąę sie bawil w otwieranie nowych kont w banku i dzielił moją kasę.
  • Odpowiedz
Walczy chłop.

A stracił już ze 100 tysięcy złotych przez to, że nie miał tych pieniędzy na lokacie.

Z litości nie będę na SP500 i VWRL przeliczał.

@Czoso: oj tak potężny inwestor wykopek tak powiedział czyli wiadomo że jest na odwrót i chłop nie stracił 100 albo 200 tys zł xD
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: Czy ja dobrze widzę? Obniżył z 895k do 700k i nie wchodziło, więc podniósł cenę do 750k, ale dalej nie schodziło, więc finalnie podniósł cenę do 800k by obniżyć i finalnie zostawić na 800k?
Ciekawe czy zejdzie...
I to już półtorej roku takiej karuzeli, niech już wprowadzą ten kataster od 3-ciej nieruchomości, szybko znalazłaby się dla niej odpowiednia cena.
  • Odpowiedz
@Worm91: jesli mialbym obstawiac jest to ciagla walka 2 wilkow. Jeden chce sprzedac, a drugi chce sprzedac drogo.

Wiec gdy wystawia taniej, zwieksza sie ilosc zapytan, no bo ludzie jednak ten rynek obserwuja. A wiec skoro nagle ma 20 wiadomosci, to znaczy ze trzeba podniesc cene xD no i konczy sie tak ze po nowej cenie zainteresowanych brak, po starej w sumie tez bo nikt realnie nie chcial kupic.
  • Odpowiedz
@czepoI: hmmm ale chyba każde konto jest oparte na wiborze? No i kiedy teraz będzie następna zmiana wiboru? Bo za chwilę te 5,85 może się zmienić na 3%. Ja za miesiac przeniosę kasę z jednego konta na drugie, żeby miećnowe środki i moze dalej będzie 5,5% na 3m w velobanku.
  • Odpowiedz