Wpis z mikrobloga

Aktualizacja do wpisu: Link

Cześć,

ciąg dalszy historii z Booking...
Dostałem odpowiedź, że mogą mi pomóc, i oferują pokrycie €19,34 różnicy w cenie.
Problem jest taki, że aktualnie dostępne oraz podobne obiekty są droższe o około €300
Poprosiłem ładnie, żeby jeszcze przemyśleli swoją ofertę

Niestety może się ta historia skończyć podobnie jak u @Jelony

#booking #januszebiznesu

ketjow17 - Aktualizacja do wpisu: Link

Cześć,

ciąg dalszy historii z Booking...
Dos...

źródło: Odpowiedz1

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ketjow17 przerąbane, nowy lęk odblokowany. Kurde ale też słyszałem że booking załatwia to bez problemu a tu takie zdziwko, no nic trzeba się przerzucić na airbnb
  • Odpowiedz
@wujekwichura

@ketjow17: dzieki za update, mam wrazenie, ze te pozytywne opinie o booking pochodza z czasow kiedy jeszcze musial walczyc o klienta, teraz kiedy ma wieksza czesc rynku juz nie jest tak rozowo

Nie jest różowo, ale dalej jest najlepiej z całego rynku. Niestety.

No, ale wiele ludzi tutaj wychwala Booking, a wcale nie jest tak kolorowo.
  • Odpowiedz
  • 2
Mi jeszcze rok temu dopłacili ponad 1k, taka sama sytuacja ale nie pisałem maili tylko odrazu dzwoniłem do polskiego oddziału
  • Odpowiedz
@ketjow17 dzwon do nich i niech to booking ci szuka lokalu zamiennego. Poinformuj ich że nie masz czasu ani chęci znowu szukać. Niech ci podeślą kilka propozycji a ty wybierzesz. Chyba ich p----------o że niecałe 20€ pokryją, jaja!
  • Odpowiedz
@ketjow17: ja miałem dokładnie rok temu identyczną sytuację ale z Airbnb, gdzie jechaliśmy na świętego Patryka do Dublina, i nam host jakieś 2 tygodnie przed odwołał. A wtedy już wszystko było w mieście zarezerwowane i albo spoooro droższe. Dali kupon na 100zl xD, a długo walczyłem...
  • Odpowiedz
@ketjow17: miałęm kilkanaście telefonów i mailów z róznymi ludźmi z airbnb i generalnie już nie pamietam czy to było 100zł czy eur, ale generalnie zaproponowali mi kilka miejsc w odległości 30-70km od dublina bo były w tej samej cenie, a wszystko co było w dublinie i na obrzeżach było już tak drogie że odmawiali. Finalnie znaleźliśmy coś w miarę sensownego na własną rekę, ale nietety w Portmarnock, ale dojazd do
  • Odpowiedz
  • 0
@piowit: Kiedyś często korzystałem z Airbnb, mili niższe ceny. Raz miałem tam odwołaną rezerwację, ale na tyle szybko po rezerwacji, że nie robiło mi to różnicy. Teraz bardzo rzadko tam rezerwuję, ale przez to, że ceny zrobiły się mało atrakcyjne w porównaniu do innych serwisów ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@ketjow17: ja tylko airbnb wybieram jeżeli spontanicznie potrzebuje noclegu i jest akurat konkurencyjny u nich, ale tak, konkurencyjność airbnb już dawno przestała istnieć :(
  • Odpowiedz