Wpis z mikrobloga

@Kopytnik_1: jak ktoś zaczyna zdanie od ,,kobiety coś tam,, albo ,,mężczyzni coś tam,, to dalej nawet nie słucham
Ludzie są różni a płeć nie determinuje zachowań, co najwyżej może zwiększać ich statystyczne prawdopodobieństwo
  • Odpowiedz
  • 0
@JanNaj358: Wydaję mi się, że generalizowanie w odniesieniu do płci jak najbardziej jest uzasadnione. Różnimy się i nie jest to samo w sobie złe. Jest to widoczne na przykład w odniesieniu do zainteresowań. Stosunkowo niewiele kobiet interesuje się na przykład wojskowością, albo motoryzacją, a mężczyzn modą, albo kosmetykami. W sferze zachowań także się różnimy.
  • Odpowiedz
sferze zachowań także się różnimy.

@Kopytnik_1: statystycznie tak. Ale nadal mówienie że kobiety/faceci coś tam to głupie generalizownie i tyle bo płeć nie determinuje zachowania. Jeden facet może mieć wiecej wspólnego z jakąś kobietą niż drugim facetem. To że coś jest statystycznie częściej nie znaczy że znaczy można generalizować
Po prostu traktujmy ludzi jak jednostki a nie jakieś grupy społeczne
  • Odpowiedz
@WiecznySingielprzed30 prawda ale jakie to ma znaczenie? Jakby cię przeprosiła to poczujesz się lepiej? Jakby przeprosiła to wybaczyłbyś zdradę ( ͡° ͜ʖ ͡°)? Jako facet też nie powinieneś przepraszać chyba że jesteś beciakiem.

Może jest to w---------e jeśli pracujesz z babami ale oprócz tego who cares
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: te ten koleś który jeździ po kobietach z tatuażami i doszukuję się w tym korelacji z zaburzeniami psychicznymi, a sam ma tatuaż na pół szyi XD Założył kanał żeby promować TRT, ale w między czasie zauważył, że redpill lepiej żre. Nie mówię, że z jego wywodów nie da się wyciągnąć czegoś sensownego, ale ewidentnie nastawiony jest na jedna stronę medalu, tak jak zresztą jego nazwa kanału wskazuję ( ͡
  • Odpowiedz
Ja wiem, że ten gościu nie jest tu lubiany, ale wrzucam ten materiał, bo jestem ciekawy Waszego zdania na temat poruszony przez niego. Jakby nie patrzeć, coś w tym jest.

@Kopytnik_1: Nie, ten materiał nie absolutnie ciekawy w żaden sposób a treści produkowane przez Pawełka są zwyczajnie szkodliwe społecznie. Osoby takie jak on mają interes w tym żebyś jako facet miał jeszcze większą papkę z mózgu i siedział w bańce
  • Odpowiedz