Wpis z mikrobloga

Czy może ktoś się ostatnio interesował i jest w stanie mi powiedzieć, czym się różni takie ubezpieczenie 'all risk' w Uniqa od 'all risk' w Compensa ? Chodzi o ubezpieczenie mieszkania.

Kiedyś jakiś mirek tutaj polecał Compense, dzisiaj akurat przypadkiem dostałem oferte od Uniqi i się zastanawiam, czy przy 'all risk' to w ogóle jest różnica między ubezpieczycielami poza ceną ?

#ubezpieczenia #nieruchomosci
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Jakby kogoś interesowało kolega GuPTa zrobił mi małą analizę ofert. Uniqa wyceniła sie na 600zl a Compensa na 500. Wychodzi jakby Uniqa wypada lepiej... Coprawda 100zł drożej rocznie, ale kwoty ubezpieczenia wyższe.
GOHAN - Jakby kogoś interesowało kolega GuPTa zrobił mi małą analizę ofert. Uniqa wyc...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@GOHAN: Tak sobie ten chat ogarnia, np. rażące niedbalstwo tylko w pewnych wymienionych przypadkach jest wyłączone, w przypadku np zostawienia włączonego żelazka jest w zakresie w Compensa.

Dalej, tutaj to już w ogóle XD Uniqa jest lepsza bo koszty poszukiwania przyczyny szkody są limitowane XD uśmiałem się XD

Zresztą to porównanie dotyczy tylko sum ubezpieczenia, a nie czysto wyłączeń i zakresu ubezpieczenia. Co z tego że jakaś firma ma większy limit
  • Odpowiedz
  • 0
Zresztą to porównanie dotyczy tylko sum ubezpieczenia, a nie czysto wyłączeń i zakresu ubezpieczenia. Co z tego że jakaś firma ma większy limit w jakiejś pozycji, skoro to co się Tobie wydarzy w tej firmie może być wyłączone :)

Porównanie dotyczy ofert, któr dostałem. Porównanie OWU dało mniej więcej podobny wynik - wiadomo, że nie ma sensu ani potrzeby wyszczególniać każdej różnicy i nikt normalny tego nie zrobi.

Coś co np. Compensa
GOHAN - >Zresztą to porównanie dotyczy tylko sum ubezpieczenia, a nie czysto wyłączeń...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
@GOHAN dobra teraz już wiem o co chodzi, ten chat nie ogarnia że Compensa w jednej książce ma 2 warianty ubezpieczeń, i łączy zakres allrisk z zakresem na ryzykach nazwanych, bo połowa tego co jest zapisane że jest wyłączone w Compensie jest w zakresie w Allrisk. (Nawet na 1 stronie owu masz taką tabelkę pokazująca podstawowe różnice między allrisk a ryzykami nazwanymi.

Szkody własne to takie które sam sobie wyrządziłeś, np.
  • Odpowiedz
  • 0
@PolitykaPrywatnosciWSerwisie: Wziąłem Uniqe, mam u nich ubezpieczenie auta i motocykla wiec wszystko na jednym koncie. Według chata uniqa lepsza. Czy unikają wypłat... No problem w tym, że nie wiem. Nie miałem nigdy (nie)przyjemności upominać się u nich o odszkodowanie (no i teraz nie wiem, czy to dobrze, czy źle xD) więc wziąłem na własne ryzyko :/ Czasami budze się w nocy i żałuje, że jednak nie wziąłem Compensy, no ale
  • Odpowiedz