Wpis z mikrobloga

@Pompejusz: No dobra, ale Ty go wyśmiewasz, bo miesiąc temu dodał post, że spodziewa się dużych wzrostów. No i oprócz tego, że administracja jest "pro - Wall Street" jeszcze muszą być warunki do wzrostu. Nawet najlepsza administracja nie zapewni gigantycznych wzrostów bez odpowiednich warunków. Czy była administracja bardziej "pro - Wall Street" od obecnej to nie wiem, ale nie ma to też większego znaczenia, bo to zwyczajny skrót myślowy. W
  • Odpowiedz
  • 1
@ab_ovo_usque_ad_mala
Ja go słucham. Tylko ten post to zwykła hipokryzja i szukanie zasięgów. Facet mówi aby bazować na analizie fundamentalnej, dane, liczby, statystyk, projekcje a co jakiś czas wali takiego posta.
Pewnie ten tag czyta. Na podstawie jakich danych stwierdził, że to będzie NAJLEPSZA administracja dla SP500 od 100 lat?
  • Odpowiedz
@Pompejusz: Ehhh, o istnieniu tego człowieka dowiedziałem się dzisiaj. Nie mam pojęcia na jakiej podstawie tak stwierdził, ale nawet z tej tabelki, którą wrzuciłeś wynika, że NQ miał najlepszy wzrost za czasów pierwszej kadencji Trumpa... Można się spierać jakby to wyglądało za Clintona, gdyby kapitał był rozmieszczany tak asymetrycznie jak teraz, ale to bez sensu. W moim odczuciu po prostu go nie lubisz, no i stąd taki post, ja po
  • Odpowiedz
@ab_ovo_usque_ad_mala: Nie, nie musimy czekać, przeprowadził błędną analizę, nawet jeśli rynek sie odbije i przebije to co było to mądrym byłby gdyby kupił TERAZ, a nie miesiąc temu.
Jeśli puszcze bąka z kleksem to nie musze czekać aż smród doleci żeby wiedzieć, że będzie j----o. Rozumiem, że ty jeszcze zostawiasz sobie w takim wypadku nadzieje, że może to tylko pot?
  • Odpowiedz