Wpis z mikrobloga

@Afrobiker:
To pokazuje jaki skok ekonomiczny dokonał się w naszym kraju. W 2005 za taką robotę płacili u mnie na wsi 3-4 zł na godzinę (na dzisiejsze pieniądze warte 5,89-7,86 zł po uwzględnieniu inflacji), dziś 35 zł na dzień dobry.
  • Odpowiedz
skąd wiesz czy to nie kwota brutto xd

@Kolegiusz:
No i co? Dalej to będzie 25,82 zł za godzinę vs. niecałe 6-8 zł. Wartościowo trzy-cztery razy tyle co 20 lat temu.
  • Odpowiedz
@smk666 chłopie za 5 zł w czasach o których mówisz kupowałem czipsiki cole i czekoladę. No i te mityczne 6 zł na godzinę to wtedy zarabiali na ochronie, tak w mieście dostawałeś 9/h .

I pamiętam że zarabiałem te 9 zł instac.mnie było na kebaba za 6 zł i cole

Dziś masz 25 ,l i dalej stać cię na cole i kebaba więc niech da ci do myślenia jaki to progres
  • Odpowiedz
Nie kebab nigdy nie był rarytasem xd

@Kolegiusz:
Oj był, jak chodziłem 2004-2006 to liceum to się je kupowało w prezencie urodzinowym. No, chyba że ja po prostu w takiej biedzie żyłem a świat poza kujawsko-pomorskim wyglądał inaczej.

nie obchodzi mnie kto płacił i kto godził się na czarno równie dobrze mogę ci napisać że na czarno zarabiałem 1000 zł za h- jak masz
  • Odpowiedz
@smk666 no nie gosciu ja nie wydaje na kawiarnie o inne pierdoły i mam ten sam numer na kartę co xd lat temu.

Akurat kujawsko pomorskie tondo dziś jedno z biedniejszych i mniej rozwiniętych regionów pl.

Ale taka ciekawostek ci powiem,.że jak jeździłem z miasta do miasta powiatowego domrodIny to miałem wrażenie że lepiej żyli od nas miastowych. Mieszkali w domach jednorodzinnych, mieli pc czy konsole a co najważniejsze każdy z
  • Odpowiedz