Aktywne Wpisy
kaszaamanna +2219
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +435
źródło: 1000005415
Pobierz

siema Mirki, zmieniam dostawcę, ponieważ po kupnie UPC przez Play jakość świadczonych usług spadła do zera. Jestem graczem i mam tak ogromny jitter w CSie, że nie da się normalnie grać (nawet przy internecie z telefonu nie mam takich problemów). Technicy z UPC/Play powiedzieli, że nie są w stanie nic więcej zrobić :) Tutaj moje pytanie - Vectra czy T-Mobile, bo tylko takie opcje u siebie w mieszkaniu mam? Jakie doświadczenia gdańszczan co do tych dostawców?
Sorki, jeśli nie trafiłem z tagami, ale może ktoś będzie w stanie pomóc :)
źródło: image
PobierzZ moich doświadczeń, to kto dostarcza kable na ostatnim odcinku jest stosunkowo mało istotne. Tam masz tylko rurę, potencjalny "modem" konwertujący medium z domów i może ze 2 routingi na trasie. póki trzyma parametry to będzie działać.
Natomiast to od ISP zależą kwestie loadbalance'u, overbookingu i innych SDNowych mambo jambo które pozwalają wyciągać dodatkowe procenty wydajności, ale tylko jak się je dobrze zestawi.
Vectra, T-Mobile, etc. są
założe się, że tani router za stówke z możliwością wrzucenia openwrt i instalacją sqm-qos by wszystkie Twoje problemy załatwił :)
@fearek2137 chyba będę zakładał netię
źródło: image
Pobierznie wiem jak na świetle (op co masz?)
Na łączu nexery lub podobnych dostajesz modem ont i do tego urządzenie skonfigurowane jako brige.