Wpis z mikrobloga

#internet #upc #tmobile #vectra #gdansk #csgo

siema Mirki, zmieniam dostawcę, ponieważ po kupnie UPC przez Play jakość świadczonych usług spadła do zera. Jestem graczem i mam tak ogromny jitter w CSie, że nie da się normalnie grać (nawet przy internecie z telefonu nie mam takich problemów). Technicy z UPC/Play powiedzieli, że nie są w stanie nic więcej zrobić :) Tutaj moje pytanie - Vectra czy T-Mobile, bo tylko takie opcje u siebie w mieszkaniu mam? Jakie doświadczenia gdańszczan co do tych dostawców?

Sorki, jeśli nie trafiłem z tagami, ale może ktoś będzie w stanie pomóc :)
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dreszczykemocji: sprawdź na internet.gov.pl kto świadczy usługę „hurtową”. Może być tak, że net od TM będziesz miał na infrastrukturze Vectra. Nie ma to większego znaczenia dopóki Vectrze nie wysra się linia do ciebie
  • Odpowiedz
@superglacial: @dreszczykemocji
Z moich doświadczeń, to kto dostarcza kable na ostatnim odcinku jest stosunkowo mało istotne. Tam masz tylko rurę, potencjalny "modem" konwertujący medium z domów i może ze 2 routingi na trasie. póki trzyma parametry to będzie działać.
Natomiast to od ISP zależą kwestie loadbalance'u, overbookingu i innych SDNowych mambo jambo które pozwalają wyciągać dodatkowe procenty wydajności, ale tylko jak się je dobrze zestawi.
Vectra, T-Mobile, etc. są
  • Odpowiedz
@superglacial: W jakiej konfiguracji TM daje sprzęt na łączu Vectry? Tylko ten ich router czy trzeba mieć dwa? Gdzieś czytałem że najpierw jest modem vectry w trybie bridge i dopiero TM.
  • Odpowiedz