Wpis z mikrobloga

@amath powiedz mi jak nie widzisz problemu w tym, że motocykl jest zarejestrowany na kategorię A2 (czyli max. ~48 KM), a jest odblokowany na pełną moc ~100 KM?

Chyba że jesteś jednym z tych „HE HE NAJPIERW MUSZOM MNIE ZŁAPAĆ MATI HE HE HE HE HE”
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol: sprawa wygląda tak że podczas bt nikt się raczej nie jargnie, gorzej jak pały cię wysuszą i motocykl na a2 pojedzie znacznie powyżej swoich możliwości. Tak samo ubezpieczyciel, jeśli w toku postępowania po wypadku będzie podejrzenie że motocykl jechał mocno powyżej swojej prognozowanej vmax to cyk fuch wyłączenie, plus oszustwo albo co tam sobie dział prawny wymyśli.
  • Odpowiedz
@Dalamar co pozwoliło ci sądzić, że się możesz do mnie odezwać jak do swojego ?

@PiersiowkaPelnaZiol: liczy się to co jest napisane w dowodzie rejestracyjnym i tyle, zwłaszcza że mówimy o motocyklu który od nowości był na to A2 zarejestrowany, a nie oczywistej lewiźnie jak R1 czy Zx10 na A2 :)
  • Odpowiedz
@Podstarzaly_Mandalorianin: powiem ci swoją wypowiedzią zrobiłeś mi dzień, w sumie ni tylko mi bo wysłałem znajomym też

"pały cię wysuszą i motocykl na a2 pojedzie znacznie powyżej swoich możliwości " XDDDDD

"mocno powyżej swojej prognozowanej vmax" XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@PiersiowkaPelnaZiol podczas ewentualnej kontroli nie da się zmierzyć czy masz 35 kW czy nie, a dobry aerodynamicznie motocykl o tej mocy może pojechać te prawie 200 km/h, więc i tak nie chciałbyś być "suszony" przy tej prędkości xD

Oczywiście jest to łamanie prawa, nielegalne i w ogóle, ale tego serio nie da się spawdzić, a jak już wyjebiesz przy tej prędkości "mocno powyżej prognozowanej vmax" to nie będzie cię obchodzić OC
  • Odpowiedz