Wpis z mikrobloga

Stworzyłem mockup gry RPG z widoku z góry, inspirowany Stardew Valley i Zeldą! Co myślcie o zrobieniu gry w tym stylu? Mam w planach zabranie się za grę w takim stylu, czyli farmerską połączoną z lekką eksploracją podsypana mechanikami rpg.

Jeśli chodzi o rysowanie pixel artu, to postuję na instagramie.

https://www.instagram.com/devkxm

Mam też kanał na yt gdzie wrzucam poradniki i inne filmy związane z pixel artem i grami w tym stylu, dla zainteresowanych mogę podesłać :)

#pixelart #digitalpainting #digitalart #animacja #rysowanie #stardewvalley #gry
SharpCoder - Stworzyłem mockup gry RPG z widoku z góry, inspirowany Stardew Valley i ...

źródło: top down rpg mockup sun rays lighter

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

grę w takim stylu, czyli farmerską połączoną z lekką eksploracją podsypana mechanikami rpg.

@SharpCoder: jest sens robic kolejnego klona Stardew Valley?
chociaz wymysl jakis twist ktory odrozni ja od reszty jak w graveyard keeper
  • Odpowiedz
no ciekawe, a ja myślałem że gier platformowych

@SharpCoder: Mozliwe, ze liczac od poczatkow gier komputerowych to tak. W ostatnich latach najwiecej wychodzilo raczej takich gier z pogranicza/rpg farm wygladajacych identycznie, ze wzgledu chocby na RPG-Makera wlasnie. Tutaj ludzie Ci napisza, ze jooo rób grę, a potem w rzeczywistości nawet ściągnąć im się tego nie będzie chcialo. Jak Ty chcesz dotrzeć do ludzi robiąc coś, czego masz tysiące na samym
  • Odpowiedz
@SharpCoder: Jeśli robisz to dla funu, bez chęci zysku, to jak najbardziej, idziesz w to, ale jesli masz zamiar na tym zarobić, to niestety mam dla Ciebie złą wiadomość. Myślę że nie będę odkrywczy jeśli napiszę, że gra wygląda po prostu jak milion innych, co już na początku zniechęca do zagrania w nią. Musiałaby mieć naprawdę dobrą mechanikę/fabułę żeby wybiła się w recenzjach - jakiś niespodziewany plot twist, mozliwoaci radzenia
  • Odpowiedz