Wpis z mikrobloga

@szyderczy_szczur: Wiecie co jest najlepsze w s----------u do innego kraju teraz czy później? To, że jako polak tam w końcu nie musisz udawać jakiejs miłości do kraju, w którym przebywasz. Wiadomo przecież, że polak w Polsce ma taki obowiązek. BACZNOŚĆ, DO HYMNU GNOJKU!!! MASZ PŁAKAĆ GDY WIDZISZ BARWY BIAŁO CZERWONE, jak nie to jesteś zdrajcą i jesteś spychany na margines, a w takiej Francji, Anglii czy Hondurasie możesz w końcu
  • Odpowiedz
@Neobychno:

w końcu nie musisz udawać jakiejs miłości do kraju, w którym przebywasz.

Jak wyżej, będziesz traktowany jak śmieć i koronnym argumentem Francuzów na absolutnie wszystko będzie pytanie dlaczego nie walczysz za swoją ojczyznę. Widać to u nas, ile jadu Polacy wylewają już na Ukraińców
  • Odpowiedz
@CastleBuilder: chłopie WOTowcy sami pójdą na front, nikt ich nie będzie zmuszał, tylko ładnie ich podkręcą.

Ja jestem z tych co uważają, że w każdej dotychczasowej wojnie najlepiej wychodzili ci co mieli trochę kasy i oleju w głowie i różnymi ścieżkami od konfliktu się odsuwali.
  • Odpowiedz
@szzzzzz: no niestety, że względu na brak możliwości weryfikacji każdego indywidualnego przypadku, ludzie jako gatunek muszą bazować na uogólnieniach i trochę mądrościach ludowych. Mi osobiście po pracy w obsłudze klienta, na ogół lepiej jest odradzić/zbyć Ukraińcowi, niż później rozwiązywać jego problemy, bo grają bardzo ostro
  • Odpowiedz
@Kreation i takim oto sposobem narodził się stereotyp Polaka - złodzieja w Niemczech. Bo jak ktoś ukradł samochód, to Polak. Polaka - głupka w Stanach (bo do Stanów emigrowali kiedyś bardzo biedni i niedożywieni od pokoleń ludzie, a to wpływa na rozwój mózgu i funkcji poznawczych)
Takie zachowania mają swoje źródło w czasach kiedy człowiek był jeszcze bardziej prymitywnym stworzeniem i to mu pomagało przetrwać. Ludzie żyli w osadach i człowiek
  • Odpowiedz