Aktywne Wpisy

MonazoPL +196
MichuTop +234
Niesamowitym przykładem syndromu sztokholmskiego są dla mnie osoby postronne broniące astronomicznych zarobków lekarzy z NFZ, typu Aneta lat 40 kasjerka na minimalnej lub Mariusz lat 47 pracownik serwisu samochodowego. Liczne głosy od tych ludzi - "Trzeba było się uczyć", "Oni ciężko się uczyli przez 6 lat na studiach, zarobki 100k im się po prostu należą". Zupełnie jakby inni ludzie potrzebni gospodarce nie musieli się uczyć czy równie ciężko albo i ciężej pracować,

Stan faktyczny: komputer za grubą kasę nie współpracuje z programami architektonicznymi i graficznymi. Tnie się przy AutoCADzie czy też Adobe Illustrator.
Przykład: kliknięcie w Ilustrator opcji "Warstwy" powoduje to, że program zacina się momentalnie i nie odpowiada. CPU w tym czasi obciążone jest na max 7%, Ramy używa około 11 GB, a karty graficznej 0%. Na dużo słabszych kompach czy wręcz laptopach działa, a nawet więcej - działa płynnie.
Photoshop to samo, działa trochę lepiej ale dalej się tnie.
Odłączyłem WI FI, Bluetooth, podłączałem do osobnego gniazdka sam komputer, przepinałem monitory do różnych gniazd i nadal to samo.
Z ciekawości, Battlefield 1 na ultra chodzi w 200 klatkach w multi 64 osobowym bez najmniejszych zacięć.
Specyfikacja:
Intel Core i7 14700KF,
GeForce GTX 4070 Super Windforce 12 GB GDDR6X
32 GB RAM G.Skill Ripjaws S5 DDR5
Płyta główna: MSI PRO Z790-P
Zasilacz MSI MPG A850G PCIE 850W
Chłodzenie wodne Endorfy Nacisk F280
Dysk 1 TB SSD WD
#komputery #msi #intel #nvidia #geforce #ilustrator #autocad #photoshop