Wpis z mikrobloga

ślub by chciał, bo romantyk ale widać, że się boi,

@mirko_anonim: dosłownie najzdrowsza reakcja każdego myślącego faceta. gdyby nie nacisk społeczeństwa (głownie kobiet), to już dawno faceci by zrezygnowali z podpisywania tej umowy. szczególnie ze teraz nawet za to ryzyko nie dostają dziewictwa ze strony kobiet. w sumie to nic nie dostają.

Na litość boską, jak można oderwać się tak od realiów i faktów

tymczasem fakty i realia: https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-rosnie-liczba-rozwodow-w-polsce-dwa-miasta-dominuja-nad-resz,nId,7319382
  • Odpowiedz
@mirko_anonim
Mój facet też stał się dużo gorszy odkąd wciągnął go wykop i ten tag dla przegrywów, stał się bardziej agresywny, ciężko z nim pogadać o czymkolwiek, szczególnie o polityce. Strasznie się zradykalizował w wielu kwestiach i kiedyś normalnie można było prowadzić rozmowę na różne tematy, a teraz to jest ukrócone do agresywnej prezentacji jedynych słusznych poglądów i wyśmiewanie głupiej baby która ma inne.

Mi niestety związek zbrzydł i myślę o
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wykop działa na chłopów jak guwnoportale na baby nic nowego. Tutaj czytają że kobiety złe i każda chce oszukać, a tam baby czytają, że sprzątając w domu albo mając tylko jednego partnera są frajerkami i uciskanymi przez patriarchat. Wspólny mianownik jest taki że ludzie mądrzy wszystko co przeczytają w necie jeszcze przefiltrują i zweryfikują. A niestety takich ludzi jest mało bo czy tutaj czy na tych guwnoartykulach na FB
  • Odpowiedz
Wszędzie widzi intrygi, kłamstwa, kobiety są najgorsze, chcą wykorzystać mężczyzn, każda to golddiggerka, ślub by chciał, bo romantyk ale widać, że się boi, bo ma przekonanie i historie z wykopu, że kobieta chce ślubu tylko po to, żeby przejąć majątek albo zyskać kiedyś prawo do alimentów.

@mirko_anonim: bardzo łatwo możesz rozwiać jego wątpliwości proponując rozdzielność majątkową. Skoro nie masz złych intencji to nie powinno być z tym problemu, prawda? (
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: większość ludzi nie potrafi zrozumieć że życie nie jest czarne albo białe. Tylko tak jest po prostu łatwiej "baby zue", "chuopy zue" i pora na csa, bo to nie wymaga pracy nad sobą tylko inni są odpowiedzialni za sytuację, w której jestem. To bardzo wygodne ale antyrozwojowe, a tag przegryw i okolice tylko podtrzymuje u ludzi ten stan. Ja sam z dużym dystansem czytam to co jest na wykopie,
  • Odpowiedz
@Vayloren: p---------e. przecież większość tych zwiazków w stylu "ja taka dobra, a chłop nagle zrobił sie toksyczny" wynika tylko z tego, ze póki chłop był uległym beciakiem to wszystko było okej, a jak nagle zaczyna zdawać sobie sprawe jak mocno jest dymany, to wielki lamet że beciak próbuje się urwać ze smyczy i ło matko wielki agresor i toksyk, śmie mieć poziom testosteronu wiekszy od 0.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
racjonalny-rzecznik-2: @Tortcebulowy na Facebooku, no właśnie na Facebooku…. Ile znasz kobiet z otoczenia Twojego lub znajomych gdzie kobieta jedyne co robiła po ślubie to wydawała pieniądze męża na fryzjera, nic nie robiła w życiu oprócz oglądania netflixa, nie chciała pracować, a jak wyszła z koleżankami na drinka to się puściła z czarnym i złożyła pozew o rozwód podczas którego walczyła o pieniążki na kosmetyczkę?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
niezłomny-uczestnik-38: Wszystkie te *pille to wspaniały ruch który sprawia, że normalnym facetom którzy nigdy nie naczytali się bzdur o randkowaniu od debili z TikToka czy Wypoka jest o wiele łatwiej znaleźć dziewczynę - Internetowi teoretycy grzecznie sami się odfiltrowują z puli sensownych kandydatów, chwała im za to ( ͡° ͜ʖ ͡°)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
niezłomny-uczestnik-38: @Xuxoun myślę, że jak chłop sam z siebie rozdzielności majątkowej nie zaproponował i cyk, problem rozwiązany, to pewnie i tak uważa, że ślub sprawi więcej niż mniej kłopotów - że będzie miał złą pozycję potem w sądzie czy coś, jak pojawia się dzieci itd. coś takiego zgaduję.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skuteczny-człowiek-2: @Xuzoun oczywiście, że tak. Z łatwością mogę odeprzeć Twoje sugestie, że chodzi o pieniądze, bo nigdy nie dostawałam i nie poprosiłam o pieniądze na jakieś paznokcie czy co tam sobie wymyślisz, bo skoro pracuje to na tyle ile mnie stać sobie pozwalam.
Ponoszę nawet większe koszty w budżecie domowym, bo lubię sama robić zakupy, gotować i ogarniać dom, więc spożywka, chemia, kosmetyki czy bibeloty do domu kupuje sama, za
  • Odpowiedz
wszystkie te *pille to wspaniały ruch który sprawia, że normalnym facetom którzy nigdy nie naczytali się bzdur o randkowaniu od debili z TikToka czy Wypoka jest o wiele łatwiej znaleźć dziewczynę - Internetowi teoretycy grzecznie sami się odfiltrowują z puli sensownych kandydatów, chwała im za to ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@mirko_anonim: cope. największą wiedzę o kobietach mają chady i niskiej wartości faceci. ty i reszta normików
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sama musisz ocenić czy jest jeszcze szansa go uratować. Jeśli bardziej słucha obych ludzi w internecie, co to przy każdej okazji wypisują jakie to kobiety są złe, zamiast swójej partnerki - to nie wróży nic dobrego. Bo czy się to komuś podoba czy nie, absolutną podstawą małżeństwa to zaufanie i szacunek. Jak Ci nie ufa, a nie ma powodów to bym Ci radziła się ewakuować.
  • Odpowiedz